Poděkování dobrovolníkům

 

 

 

První dobrovolníci ve všech maloobchodech Jednota ve Vimperku

 

 

 

 

       Děkujeme prvním dobrovolníkům, kteří balí zákazníkům nebalené pečivo a kontrolují ochranné pomůcky u ostatních zákazníků při nabírání pečiva.

 

 

 

 

1. foto pořízeno v Jednotě ul. Špidrova ve Vimperku, na snímku Iveta Preslová.

 

preslova

 

 


 

 

 

 

2. foto pořízeno v Jednotě ul. 1.Máje také ve Vimperku, na snímku slečna Zuzka.

 

zuzka

  

/red/

Foto: Zdeněk Formánek

 

Doplňující informace :

 

 

Umíme si pomáhat, stačí slovo a dobrá vůle

 

 

 

       Včera v dopoledních hodinách vedení města společně s velitelem a strážníky Městské policie Vimperk navštívilo všechny obchody s prodejem nebaleného pečiva. Usnesením Vlády ČR ze dne 15.3.2020 bylo nařízeno, že prodej nebaleného pečiva se povoluje pouze za splnění podmínek, které zajistí, že v místě odběru pečiva nedochází ke shlukování osob a prodejní místo je vybaveno pomůckami osobní hygieny, jednorázovými rukavicemi. V prodejnách náležících do řetězce COOP jsme se domluvili, že s výdejem nebaleného pečiva pomohou dobrovolníci. V řetězcích marketů jsme hovořili se všemi jejich vedoucími a dohodli jsme se, že učiní další opatření nad rámec usnesení Vlády ČR tak, aby byl minimalizován kontakt člověka s pečivem. Velmi nás mrzí, že podle vyjádření vedoucích prodejen, jsou stále mezi námi tací, kteří se doslova přehrabují v pečivu a nemají rukavice. Je to od těchto osob nezodpovědné a sobecké! Také nás mrzí, že v Penny dochází ke krádežím jednorázových rukavic.

 

 

 

       Dnes v dopoledních hodinách již byli dobrovolníci, kteří se přihlásili městu na včerejší výzvu nebo již dříve, na svých místech a dávali pečivo do sáčků pro každého zákazníka. Jak je vidět, jde to a riziko je tak minimální. Díky Vám všem, kteří pomáháte! Díky za všechny iniciativy v našem městě a nabídky na pomoc. Velmi si toho vážíme a velmi Vás prosíme, buďme k sobě tolerantní, trpěliví a ohleduplní! O to lépe se nám podaří zvládat tuto nouzovou situaci. Je to běh na dlouhou trať, který potrvá týdny. Přejme si, ať doběhneme do cíle s minimálními následky a bez šrámů na našich vztazích a duší. Ještě jednou všem velké díky!

 

 

 

Jaroslava Martanová, Zdeněk Kuncl

 

{jcomments off}