Parkování na sídlišti 2.

 

 

Vyjádření k žádosti o veřejnou omluvu p. Formánkovi.

 

PESScreenshot 2020-04-20 at 19.28.29Dne 19.4.2020 jsme opakovaně telefonicky a mailem konzultoval můj článek: Parkování na sídlišti“ s provozovatelem portálu vimperk.eu panem MUDr. Markem Matouškem, kdy jsme došli k shodě, že pan Formánek fotil špatně zaparkovaná auta, ale ne s úmyslem tyto fotky někde zveřejnit, jak vyplynulo z výkladu pana doktora. Prý fotky byly „zneužity“ nějakou osobou z MÚ Vimperk, které předala fotky špatně parkující aut Městské policii Vimperk, bez vědomí pana Formánka.   

Mohl bych vyzvat ostatní hosty jako svědky, aby se vyjádřili k stížnosti, nebo přímo paní starostku, která na oznámení fotografa Formánka, vznesená před konáním zastupitelstva, o útocích na jeho osobu v souvislosti s focením špatně parkujících aut odpovídala, ale upřímně, pan Formánek mi už za tuto snahu nestojí. 

Ale k  doložení, jak funguje synchronicita! Ještě ten večer (19.4.2020) se mi ozvala do té doby mě úplně neznámá žena, vyjádřila mi podporu a poslala mi odkaz na článek uveřejněný dne 1.7.2019 na portále vimperk.eu, pod názvem. „Na sídlišti si každý parkuje, jak chce“, kde je jako zdroj uvedená Městská policie Vimperk a je zde uveřejněno také 12 ilustračních fotek pana Zdeňka Formánka společně s logem ŠUMAVA.EU uzdravuje. Námět fotek je zcela patrný.

 

 

a zde je celý článek.

 

PESScreenshot 2020-04-20 at 19.29.16Kdyby byly jeho fotografie zneužity, tak v tomto případě měl na to skoro celý rok, aby se proti této nekalosti ohradil, což se samozřejmě nestalo. Tento „sport“ (rozumějte – focení špatně zaparkovaných aut) pan Formánek provozuje dlouhodobě, což mám potvrzené z další reakcí spoluobčanů na můj článek, a asi velice rád dostává ostatní občany do potíží. Je to jeho volba a jeho boj, který nemíním soudit, ale rozhodně ho nehodlám před spoluobčany skrývat, když i on sám tak nečiní, jak jsem byl přímým svědkem před zasedáním posledního zastupitelstva.  

Celá moje reakce na výzvu MUDr. Matouška směřuje pouze k jednomu faktu, a to že jsem byl označen za lháře. Píšu o kauzách, které nastavují zrcadlo ne zrovna ukázkovému jednání či chování osob z Vimperka a okolí, a věřím, že ne každému aktérovi se mé postřehy mohou líbit. Je to i pokus o jakousi sebereflexi a je na každém, jak s touto informací, názorem či postřehem naloží. 

Pane Matoušku, já nelžu!

Domnívám se, že provozovatel portálu, bez osobní znalosti věci a pouze na základě vyjádření jedné strany, by neměl činit takové to zásadní závěry. Akceptuji skutečnost, že se pan doktor mohl rozhodnout na základě dlouholeté spolupráce s panem Formánkem, ale co nemohu akceptovat, je základní zásada dobré novinařiny, a to ověřovat si informace z více zdrojů. Stejně tak pravidlo slušného jednání, že pokud pod autorovo článek doplním stanovisko, že autor je lhář, tak by ho měl aspoň předem informovat.

Pana doktora si vážím jako skvělého odborníka, dentistu a myslím, že i slušného člověka. Proto jsem mu oznámil, že pokud neodstraní lživé nařčení zpod mého článku, o kterém jsem si myslel, že bylo díky naší dlouhé a opakované komunikaci vyjasněno, tak budu na toto reagovat. Jelikož takto neučinil, rozhodl jsem se pro tuto veřejnou formu.

 

 S pozdravem 

Ing. Milan Pešek    

 

{jcomments off}

 


 

 

Reakce :

 


1. Clánek jsem s Vámi nekonzultoval –  byl jsem upozorněn fotografem  sumava.eu Zdenkem Formánkem ohledně Vašeho ataku na jeho osobu a poté se s Vámi spojil.

 

2. Opakovaně jsem Vám řekl – že Zdeněk Formánek je na rozdíl od mnohých, slušný člověk a že Vaše veřejné explicitní označení “práskač a bonzák” je lživé. Píšete, cituji “a následně fotky předává Městské policii”.  Není to pravda. Nicméně nejsem advokát pana Formánka a doporučil jsem Vám se s panem Formánkem spojit – a to samé jsem řekl panu Formánkovi. Vyříkejte si to mezi čtyřma očima. 

 

3. Oč jde na sídlišti, je to, že obyvatelé  mají nedostatek míst k parkování.  Přičina tohoto stavu tkví v nečinnosti minulých a současných radničních vládců.  Důsledek je poté parkování aut všude možně i nemožně.  Starostí všech  by ted mělo být,  aby tento průšvih minulých i současných odpovědných , byl co nejdříve vyřešen ve prospěch obyvatel sídliště. 

 

4. Sdělil jsme Vám , že  nyní máme unikátní přiležitost Vimperk zajímavými nápady v čase rychle se blížící masivní hospodářské krize, rozsahu, jež si těžko dovedeme přestavit, povyzvednout. Dostat Vimperk mezi ostatními pošumavskými městy výš, udělat z něj přitažlivé atraktivní místo. Rekl jsem Vám ,že by se právě ted, synergicky myslící lidé, bez ohledu na rozličné názory, měli v zásadních věcech semknout a táhnout za jeden provaz.

 

 

    Marek Matoušek