zachody

Sociály na zimním stadionu si zaslouží opravu

Hokej není sportem pro útlocitné muže a ženy (přesněji řečeno, dívky – neboť ve Vimperku hraje hokej v žákovských kategoriích i něžnější polovina lidstva). Měli by něco vydržet. Ale přece jen… Jak se vám líbí následující obrázky? Právě takto vypadají sociální zařízení na zimním stadionu ve Vimperku.

 

V kraji snad jediný Český Krumlov má horší zázemí pro hokejisty než Vimperk, vyřkl nedávno v komentářích hráč HC Vimperk David Vinš. „Chudáci ti prckové, co chodí na školičku bruslení. Jděte se podívat, v jakém prostředí se převlékají – hnus a ostuda,” doplnil ho Pavel Nový.

 

První sada fotografií znázorňuje záchody a sprchy v severní části zimního stadionu. Tento stav by se měl brzy změnit. Jak sdělila místostarostka Jaroslava Martanová, s jejich rekonstrukcí se počítá letos.

 

{gallery}vimperk/2013/duben/severni_satny/{/gallery}

 

Pak by se mělo dostat i na sociální zařízení v protější části zimního stadionu. Jak vypadají, máte možnost ve druhé galerii. Zda se na ně dostane ještě letos, není jisté.  „Tato část by neměla doznat velkých stavebních úprav, tady počítáme jen s menšími opravami,” říká Jaroslava Martanová.

 

{gallery}vimperk/2013/duben/jizni_satny/{/gallery}

 

Zimní stadion by se měl letos dočkat i nové teplovodní přípojky, kterou chystá provést společnost Energie AG, provozovatel tepelného hospodářství ve Vimperku. V současné době se vyřizují stavební povolení. “Musíme ještě vyřešit ohřev vody v šatnách na severní straně, abychom nehnali teplo přes celý zimní stadion,” vysvětluje místostarostka. Přívod tepla do areálu je totiž plánován na opačné straně – hlavní branou s napojením do stávající strojovny.

 

 

Josef Rychtář

 

Fotografie poskytlo na naši žádost Město Vimperk