misik

Rockoví básníci v sobotu ve Vimperku

Rockoví klasici česko-slovenské hudební scény, Vladimír Mišík a Ivan Hlas, se rozhodli spojit své síly a vyrazit společně na jedinečné turné po městech České a Slovenské republiky. V sobotu 20.dubna zavítají do Vimperka do Clubu Claypso.

 

Vladimír Mišík bude na koncertud oprovázen svojí domovskou kapelou ETC v sestavě Jiří Veselý (basa, akordeon), Pavel Skála (kytary), Petr Pokorný (kytary), Jiří Zelenka (bicí), Vladimír Pavlíček (housle) a představí kromě průřezu tvorbou a největšími hity i písně ze zatím posledního alba Ztracený podzim (2010). Ivan Hlas se na turné navrátí ke svým rockovým kořenům – na koncertech jej kromě stabilních spoluhráčů ze sestavy Ivan Hlas Trio (kytaristy Norbiho Kovacse a violoncellisty Olina Nejezchleby) doprovodí i muzikanti kapely ETC. Ivan Hlas se tak po letech navrátí k bigbítu.

 

Vladimír Mišík je jednou z nejvýraznějších osobností české populární hudby již od 60. let 20. století. Svou tvorbou ovlivnil celou řadu umělců ať už z hudebního, výtvarného či literárního prostředí. Od roku 1974 vystupuje spolu s kapelou ETC.  Vladimír Mišík s kapelou ETC přes mnohé personální změny a dvouletý zákaz činnosti v 80. letech koncertuje dodnes. Do současné chvíle vydala kapela deset řadových alb, řadu kompilací a také jedno DVD k 60. narozeninám Vladimíra Mišíka. V červnu 2010 vyšlo úspěšné (Zlatá deska) a ceněné album Ztracený podzim.

 

misik

 

Ivan Hlas – skladatel, textař, zpěvák, kytarista – se výrazně zapsal do vývoje české hudby. Založil a fungoval v kapelách Žízeň, Yo-Yo Band, Navi Papaya, Nahlas a od roku 2006 pak s komornějším Ivan Hlas Triem. V roce 1992 se proslavil hudbou k filmu Šakalí léta. Zatím posledním počinem je zcela nové koncertní DVD – „Ivan Hlas Trio – Koncert” (2011).

 

 Hlas