Obyvatelům u MěKs vyjde správa parku vstříc


Když se minulý týden sešli obyvatelé ulic Johnova, Jiráskova, Boženy Němcové a Nad Stadionem se starostou města Bohumilem Petráškem, aby diskutovali o neutěšeném stavu při parkování vozidel v těchto ulicích, několikrát zaznělo od přítomných, že na komplikované situaci se ve velké míře podílí parkování vozidel Správy Národního parku Šumava. “Proč parkují v části, kde se bydlí, my pak před svými domy nezaparkujeme, proč neparkují u Volyňky,” ptali se obyvatelé těchto ulic starosty.

 

Starosta Petrášek jim v tomto ohledu přislíbil, že požádá u vedení šumavského parku, aby v dané části neparkovali, byť nemá žádné páky je k tomu donutit. Jak řekl přítomným, jeden čas už džentlmenská dohoda fungovala. Bylo to za ředitelování Jana Stránského, ale postupně se řidiči aut správy vrátili do ulic, které mají o něco blíže svému sídlu než navrhované parkoviště u Volyňky.

 

Výsledek žádosti se dostavil velice brzy. Zaparkovaná vozidla správy šumavského parku už by se neměla v ulicích Johnova, Jiráskova a B. Němcové objevit. „Vyšli jsme samozřejmě žádosti starosty Petráška vstříc a od začátku týdne platí pro naše zaměstnance zákaz parkování služebních aut ve zmiňovaných ulicích. Pro parkování služebních aut budou zaměstnanci používat výhradně parkoviště před Správou NP a CHKO Šumava, které ale kapacitně nedostačuje, a proto budou parková auta stát dole u Volyňky,” slíbil za správu parku její tiskový mluvčí Pavel Pechoušek.

 

 

Josef Rychtář