Vimperk hostí minimistrovství ČR, přijede Sparta i Slavia

Z hlediska počtu obyvatel nesahá Vimperk Praze, Brnu, Olomouci či Českým Budějovicím ani po kotníky, ale po fotbalové stránce se s nimi může směle měřit. Malí fotbalisté Šumavanu Vimperk se totiž účastní minimistrovství České republiky Estian Tour. Dle pořadatele soutěže v něm startují nejlepší týmy v kategorii do osmi let. Soupeřem jim jsou vrstevníci z oddílů samých zvučných jmen – Sparta Praha, Slavia Praha, SK Dynamo České Budějovice, FC Zbrojovka Brno a SK Sigma Olomouc.

 

Hraje se systémem, že každý účastník uspořádá jeden turnaj, na kterém se utká vždy každý s každým, a po šesti odehraných turnajích bude známá celková tabulka.

 

V sobotu se představí nejlepší fotbalisté této věkové kategorie ve Vimperku. Turnaj začíná na hřišti Šumavanu Vimperk od jedenácti hodin.

 

“Tímto zveme všechny fanoušky do ochozů vimperského stadionu. Určitě bude na co koukat. Ti malí kluci už fotbal docela umí a hlavně ho hrají pro radost,” sděluje místopředseda vimperského klubu a zároveň trenér U8 a U7 Jaroslav Uhlík.

 

 

 

minimistrovstvi