Výstava na Srní

 

Výstava na Srní

 

 

       Zrovna tak jako v loňském roce, i letos se sešli řemeslníci ze Šumavy a Pošumaví, aby návštěvníkům na Šumavě předvedli své řemeslo. Dne 2.7.2021 ve 14 hodin odpoledne proběhla slavnostní vernisáž na bývalé faře na Srní. Letos můžete vidět jak ruční práce, které jste měli možnost obdivovat již v loňském roce, ale přibyli i další výtvarníci z tohoto krásného koutu naší vlasti.

 

       Výstava je bohatší o vinuté perly, podmalby, vlnu z lamí farmy, ale nepřijdete ani o to, co se vloni líbilo. Jsou tu řezbářské výrobky, keramika, šperky, drátování, šité tašky, nebo patchwork. Děti si mohou vybrat dřevěné hračky, ženy zase voňavé mýdlo, nebo nějakou parádu a ani pánové nepřijdou zkrátka. Když se pořádně rozhlédnou, najdou nabídku piva ze Železné Rudy, nebo odrátovanou láhev připravenou k naplnění nějakým dobrým šnapsem.

 

       Nechybí ani knihy, sklo, obrazy či kalendáře a oblíbené suché vazby. Výstava bude otevřená oba prázdninové měsíce od 10 do 17 hodin, vstupné činí pouhých 20 korun a když bude zájem, výstava potrvá třeba až do konce září. Tak neváhejte a přijďte se podívat, s prázdnou jistě neodejdete, malá ochutnávka toho, co si můžete odnést je ve fotogalerii. Výrobky se samozřejmě průběžně doplňují.

 

Marie Bubeníková 
 {gallery}Jitka/rok2021/cervenec/srni{/gallery}

{jcomments off}