Projektové dny pro mladé zdravotníky

krizlogo

Projektové dny pro mladé zdravotníky nebyly jen o první pomoci

 

 

       V průběhu první poloviny roku připravily lektorky Českého červeného kříže pro děti z kroužku Mladý zdravotník několik projektových dnů, a to díky projektu Neformální vzdělávání MAS Šumavsko financovaného z Evropské unie. Během nich jsme si osvěžili některé znalosti, které jsme možná pozapomněli během uzavření kroužku, a navíc jsme se setkali se zajímavýmim lektory.

 

 

       Navštívili jsme stanici Horské služby na Zadově, kde se děti seznámily s první pomocí u úrazů typických v zimě. Dozvěděly se mnoho zajímavého o lavinách a vyzkoušely si i hledání s pomocí lavinového vyhledávače.

 

 

       Druhý projektový den nás zavedl do minizoo v Putimi u Písku. S dětmi jsme si zopakovali první pomoc u různých poranění způsobených zvířaty a od provozovatelky Jany Kozákové se dozvěděli i mnoho zajímavostí z jejich života. Třeba že klokaní máma v nebezpečí vyhodí mládě z vaku a zachraňuje vlastní život. Zážitek z akce nám nezkazilo ani studené počasí.

 

 

       Společně jsme i zahájili letní prázdniny. Navštívili jsme cvičiště Základní kynologické organizace Prachatice, zopakovali si první pomoc u pokousání, a seznámili se s principy výcviku psů. Předsedkyně Lea Šveráková s kolegyní nám předvedly i to, jak vypadají soutěžní úkoly pro psy, a zodpověděly mnoho otázek.

 

       Další den jsme navštívili sociálně terapeutické dílny Spolku Slunečnice ve Vimperku. Poznali jsme tak, co znamená zaměstnávání osob se zdravotním postižením, a na vlastní ruce zjistili, že výroba keramiky není žádná snadná věc.

 

 

       Děkujeme všem spolupracujícím odborníkům z praxe a těšíme se zase někdy na viděnou!

 

 

       K našim mladým zdravotníkům je samozřejmě možné se přidat – pravidelné schůzky začínají zase po prázdninách, nejbližší společnou akcí je srpnový týdenní kemp v termínu 16.-20.8. Podrobnější informace rádi poskytneme na e-mailu prachatice@cervenykriz.eu nebo telefonu 724 367 840.

{gallery}Jitka/rok2021/cervenec/krizprojekt{/gallery}

Mgr. Zuzana Pelikánová, DiS.
Ředitelka Úřadu OS ČČK Prachatice  

 

 


{jcomments off}