Nejúspěšnější speciál ze Strakonic

pivovarlogo

 

Dudák Letní je historicky nejúspěšnějším speciálem ze Strakonic 

    


     
 Lehké, světlé pivo Dudák Letní s výrazným chmelovým aroma je historicky nejúspěšnějším speciálem, který kdy uvařil sládek pivovaru Dudák Vlastimil Matej. Tento týden založil již čtvrtou várku Letního speciálu o objemu 200 hektolitrů. „Naše Letní pivo se pije nejen v našem regionu a na Šumavě, ale například i na Moravě v Praze nebo v Budapešti,“ uvádí sládek.

 

       Doposud se ve Strakonicích při vaření speciálů plánovaly maximálně jen dvě várky. Pokud bude prodej Letního pokračovat současným tempem, lze předpokládat, že půllitr s pořadovým číslem 100.000 se vypije na konci července. Speciální pivo s obsahem alkoholu 3,0 % obj. ocení nejen cyklisté a turisté, ale i běžní návštěvníci restaurací, kteří si chtějí vychutnat toto speciální pivo s nízkou stupňovitostí, intenzivní hořkostí a plným chmelovým aroma. V čepované variantě je k dostání v nefiltrované podobě, v lahvích se jedná o filtrované nepasterované pivo.

 

 

       Dudák Letní se prodává v sudech, v litrových lahvích s patentním uzávěrem a nově také v klasických půllitrových lahvích. K dostání je nejen v pivovarské prodejně, ale také ve vybraných prodejnách COOP. Při vaření se používá  čistě zahraniční chmel – německý chmel Mandarina Bavaria, anglický Fuggles a australský chmel Enigma. Do piva se přidává chmel Mandarina Bavaria i ve studené fázi zrání, tedy na poslední chvíli, aby vynikla jeho chuť.

 

 

       Pivovar vaří každý rok čtyři pivní speciály, na začátek podzimu se připravuje Svatováclavský speciál, který bude tradičně za studena chmelený zeleným čerstvě sklizeným chmelem přímo z žateckých chmelnic. Bude ho možné ochutnat od poloviny září, minimálně do 28.září, kdy si připomínáme svátek svatého Václava. Pivovar Dudák má za sebou aktuálně nejlepší červen za posledních 7 let. Výstav (množství prodaného piva) v tomto měsíci překonal hranici 6700 hektolitrů. Naposledy se tak stalo v červnu roku 2014.

 

img 9131

img 9137

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mgr. Pavel Pechoušek
pracovník PR

 

 


{jcomments off}