Město rozdělí mezi sportovní kluby 650 tisíc

Sportovní komise, která určuje, kolik peněz od města dostanou jednotlivé sportovní oddíly ve Vimperku na svou činnost, bude letos rozdělovat částku 650 tisíc korun. Peníze jsou určeny na podporu mládežnického sportu.

Sportovci měli od prosince, kdy se schvaloval rozpočet města, garantovánu částku 600 tisíc. Dvě stě tisíc z rozpočtu, zbytek město slíbilo vykrýt do konce dubna rozpočtovými opatřeními. V té době se ještě nevědělo, zda se podaří uzavřít dohodu s firmou OV Media, která v minulých letech na vimperský sport přispívala.

Sportovci se nakonec můžou těšit na částku o padesát tisíc vyšší. Město dá na sportovní činnost celkem 450 tisíc a podařila se uzavřít smlouva s OV Media, která přispěje částkou 200 tisíc korun.

Do budoucna by vedení města chtělo v rámci tohoto příspěvku více podpořit ty kluby, které se hlásí o dotace z ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. „Chceme oddíly více v tomto směru zainteresovat, aby byly aktivnější při žádostech o tyto dotace,” říká místostarostka Jaroslava Martanová.

Město ještě navíc sportovcům přispívá na reprezentaci či soustředění. Tyto prostředky nerozděluje sportovní komise, ale na základě žádosti klubu městská rada. „Uvažujeme o tom, že bychom pro zjednodušení taxativně nastavili výši příspěvku, která by se odvíjela od úrovně závodů. To znamená, že pokud pojede sportovec na krajské závody, bude vědět, jaký příspěvek obdrží od města, reprezentant Vimperka cestující na evropské závody dostane částku vyšší,” vysvětluje místostarostka.

 

 

Josef Rychtář