Kolo pro život na Šumavě

  kolopr

Osmý podnik Kola pro život se odehraje na Šumavě

 

 

       Technické tratě, těžká stoupání i nádherné výhledy. Šumava je pro cyklistiku stvořená, o čemž svědčí i nadcházející Šumavský MTB Maraton STRABAG, který se uskuteční v sobotu 31. července se zázemím v areálu Zadov-Churáňov. Šumavský závod nabízí mnoho lákadel, cyklisté si mohou vybrat ze dvou závodních tras nebo si užít tradiční Family jízdu.

 

       „Na Šumavu se vždycky rádi vracíme a jsme rádi, že i letos můžeme všechny cyklistické nadšence pozvat na závody v této nádherné lokalitě. Na účastníky čekají trasy v hlubokých šumavských lesích i průjezd historickým Vimperkem. Pro letošní rok jsme navíc připravili nové úseky v rámci trasy B i zcela novou trasu pro rodiny s dětmi,“ popisuje Tomáš Pravenec, ředitel komunikace za pořádající agenturu Petr Čech Sport.

 

       Delší 61kilometrová trasa B s převýšením okolo 1250 metrů zavede cyklisty od sjezdovky Kobyla až do centra Vimperku a zpět k churáňovskému stadionu. Poloviční trasa C odstartuje z cílového prostoru, následuje sjezd po loukách k Lesním Chalupám přes Kamenný vrch, Kůsov či Popelnou zpět do cíle. Tradiční součástí je i 17kilometrová Family jízda, NOVA Junior Trophy a NOVA Junior Trophy Marathon. Pro rodiny s dětmi je připravený bohatý doprovodný program včetně fotokoutku, malování na obličej, T-Mobile Adventure zóny a dalších aktivit.

 

       Zájemci o závod Šumavský MTB Maraton STRABAG se mohou registrovat prostřednictvím oficiálních stránek seriálu www.kolopro.cz, kde najdou doplňující informace ke všem závodům, včetně map a startovacích časů. Seriál Kolo pro život pokračuje dvoudenním cyklofestivalem v Novém Městě na Moravě (7. a 8. srpna).  

 

Anna Hrbáčková

{gallery}Jitka/rok2021/cervenec/kolo{/gallery}   

 


{jcomments off}