peseknove

„Sláva“ stojí peníze

 

„Sláva“ stojí peníze

 

 

       O tomto rčení jsem se přesvědčil na vlastní kůži. V pátek 27.8.2021 jsem kolem půlnoci zaparkoval své auto, po návratu z Krumlovského otáčivého divadla, jako obvykle před bytovkou u Pily.

 

       Jaké bylo mé překvapení, když jsem v sobotu přišel k autu a zjistil, že nějaký můj „Fanda“, který si asi chtěl udělat selfíčko s mým autem a trošku ho ozvláštnit tím, že mi vyvrátil zrcátko, které si pak odnesl jako talisman.

 

       Tento vandalismus má zřejmě politický podtext, jelikož mé auto čelilo v zimě podobnému útoku, který byl spíš symbolický. Na zasněžené kapotě jsem měl nápis „KUTIL“, toť vše. Stejný nápis měla i paní Jolana Kutilová na zaparkovaném autě v ulici Ruckerova. Mám potvrzené, že ten večer byl na návštěvě u rodiny Sýkorů pan Paštika, který se vracel domů pěšky kolem mého auta, tak jsem se nad tímto vzkazemzrcatko jen pousmál.

 

       Netvrdím, že útok na moje auto a zničení zrcátka mého vozu provedl někdo z výše jmenovaných, ale jelikož stejného útoku se v pátek dočkalo i auto paní Jolany Kutilové, které taky někdo vyvrátil zrcátko u Mercedesu, je to velice zarážející. Pro upřesnění v ulici Ruckerova a okolí je v noci zaparkováno více jak 25 aut a útok byl proveden pouze na můj Opirus a Mercedes paní Kutilové.

 

       Souvislost s útoky na mé auto a auto paní Kutilové budou patrnější z následujících skutečností. Po zasedání zastupitelstva města Vimperk konané dne 21.6.2021 byly podány dvě stížnosti na Ministerstvo spravedlnosti pro porušení zákona. Přitom právě já společně s paní Kutilovou, jsme vydali čestné prohlášení, které bylo součástí jedné ze stížností, že jsme chtěli využít svého práva vyjádřit své stanovisko k projednávané otázce, k čemuž nedostali příležitost s ohledem na ukončení diskuse.

 

       Pro úplnost uvedu Sdělení Ministerstva spravedlnosti ze dne 2.8.2021 ke stížnosti:

     

        „V záležitosti výše uvedeného porušení práva občana obce podle § 16 odst. 2 písm. c) zákona o obcích při zasedání Zastupitelstva města Vimperk dne 21. 6. 2021, při projednávání bodu 3b) Pronájem pozemků a chatek na Vodníku si dovolujeme sdělit, že město bylo na tuto skutečnost upozorněno a současně bylo vyzváno, aby v budoucnu dbalo na dodržování svých zákonných povinností spojených s dodržováním práv občanů města.”

 

       Je to taková skládačka, která kousek po kousku do sebe najednou zapadá. Už se těším na reakce, kde budu opět označen za populistu, který neváhá sám sobě rozbít zrcátko za 20.000,- Kč, jen aby očernil hodného a nevinného, solidního a nejdůvěryhodnějšího občana Vimperka.

 

Tak zase někdy jindy,

 

Ing. Milan Pešek 

 


{jcomments off}