Vimperk – páteční špunt v dopravě

 
Vimperk – páteční špunt v dopravě (3.9.2021)



        Při složité dopravní situaci ve městě kvůli stavbě mostu pod strakonickou silnicí a opravě ulice 1. máje, která zavřela ulici už i okolo Hvězdy, dosud celkem logické řešení objížděk zcela zkolabovalo a křižovatka na Pražské ulici, na níž se odbočuje kolem autobusového nádraží na Prachatice, a ucpaný kruhový objezd u Lidlu provoz ve Vimperku zcela zašpuntovaly. Užil jsem si toho kolem 14,30 hod. Jiní řidiči už v ranních hodinách.


       Jedna kolona se utvořila ze směru od Strakonic, neboť nebylo možné odbočit na Prachatice, jelikož byl totálně neprůjezdný zmiňovaný kruhový objezd. Druhá kolona v protisměru od Prachatic vznikla, protože auta nemohla na kruhový objezd u Lidlu a u autobusového nádraží nebylo možné odbočit kvůli provozu na strakonické silnici, zejména nepřetržitému proudu vozidel odbočujících vlevo na Prachatice. Kolona tu sahala až za ruční myčku u vlakového nádraží.


       Důvod byl nasnadě. Jeden z posledních krásných volných dnů a lufťáci od Strakonic, pak konec pracovní doby v Rhode Schwarz spolu s běžným městským provozem na konci pracovní doby v ostatních vimperských provozech.


       Možná by bylo dobré, aby než se otevře průjezd pod mostem, byla doprava ve špičce řízena na křižovatce strakonické silnice u autobusového nádraží Policií ČR, případně, je-li to možné, strážníky městské policie. Určitě by to ušetřilo nervy a zamezilo kletbám řidičů.

Ing. Libor Bezděk
Vimperk

 


 

{jcomments off}