15

Opékání špekáčků a malování na asfalt 2021

 

Opékání špekáčků a malování na asfalt 2021

 

 

       Jako každý rok proběhlo 2. 9. 2021 na hřišti Nad Pekárnou Malování na asfalt a opékání špekáčků. Opékali jsme nejen špekáčky, ale i maršmelouny, hadí chleba a jablka. Děti kreslily na asfalt a každé vytvořilo obrázek s vlastním číslem. Po domalování obrázku a odevzdání přiděleného čísla si každý vybral, co chtěl a šel opékat a bavit se. Všichni netrpělivě čekali na vyhodnocení poroty a vyhlášení 3 vítězů, kteří byli vyhodnoceni ve 2 kategoriích – malí a velcí kreslíři.

 

       Práce poroty byla velmi náročná, protože obrázků bylo neuvěřitelných 132. Po vyhlášení vítězných obrázků se nám všem představili a odtajnili jejich autorky a autoři.

 

 

V menší kategorii to byli:

Ondrášek Vácha s obrázkem 37

Anička Marková s obrázkem 31

Adélka Váchová s obrázkem 36

 

 

Ve větší kategorii vyhráli:

Neznámé vítězky s obrázkem 54. (Při vyhlašování už na hřišti nebyly, ale ostatní děti říkaly, že šlo o holčičky.)

Ivanka Nguyen s obrázkem 28

Petr Tesárek s obrázkem 47

 

 

       Ceny vítězům předal zástupce firmy Starnet a zástupci spolku Vimpersko. Ceny věnovala právě firma Starnet. Nakonec jsme se dohodli, že všechny obrázky byly moc pěkné a dokud je déšť nesmyl, zdobily hřiště a všem nám připomínaly, jaké máme ve Vimperku šikovné a talentované děti.

 

Rádi bychom poděkovali všem, kdo se na naší tradiční oslavě začátku školního roku podíleli.

 

       Poděkování patří Pekárně Hanžl, manželům Jitce a Honzovi, kteří nám zdarma věnovali rohlíky na Stezku odvahy a výborný chléb ke špekáčkům. Firmě ČEVAK děkujeme za vodu. Hotelu Zlatá Hvězda manželům Jolaně a Zdenkovi Kutilovým za zadělání perfektního těsta na hadí chléb, o které se postaral David Štorek. Již zmíněné firmě Starnet patří dík za ceny pro vítěze a společně strávené odpoledne. Městskému Kulturnímu středisku děkujeme za zapůjčení potřebné techniky a zveřejnění akce a Městským službám za úklid a přípravu hřiště. Za velice výhodnou cenu nám vyrobilo špekáčky Řeznictví Rataj Zdíkov, jejichž výborné uzeniny můžete koupit v ulici 1.máje ve Vimperku.

 

       Mnohokrát děkujeme za pomoc během odpoledne i s jeho přípravou Lídě Stejskalové, Světlaně Ferkové, Blaženě Strašilové, Jarce Jandové, Lukáši Blaškovi, Radkovi Spurnému a Jiřímu Vávrovi st. Za pomoci při propagaci a zveřejňování informací o Malování na asfalt a opékání špekáčků patří náš dík Janě Matějčkové, vimperk.eu, Zdeňku Přibylovi a Prachatickonews i MěKS Vimperk. Za fotodokumentaci ve které se jistě najdete děkujeme Milanu Peškovi.

 

       Prostě děkujeme všem, kteří se jakkoliv zapojují a především vám všem, kteří se našich akcí zúčastňujete. Přejeme vám krásné babí léto a těšíme se na další setkání na akcích Vimperska.

 

Věra Vávrová
Foto: Milan Pešek

 {gallery}Jitka/rok2021/zari/malovani{/gallery} 

Celou fotogalerii naleznete zde, pod článkem přinášíme užší výběr fotek. 

 

 


 

 

{jcomments off}