Jubilejní NaturVision ve Vimperku

tiskova


Jubilejní NaturVision ve Vimperku startuje o víkendu.

Vedle filmů z celého světa nabízí besedy i komentované vycházky.

 

 

 

       Festivalová filmová přehlídka „NaturVision – týden přírody“ vstupuje do dvacáté sezóny. Letos je poskládaná ze čtyř festivalů NaturVision, Ekofilm, Edukofil a Voda moře oceány. Díky tomu nabídne bezmála dvacítku filmů z celého světa.

 

       „V rámci filmových projekcí jsou v nabídce filmy z produkce Česka, Německa, Švédska, Finska, ale také z exotické Keni nebo Indie. Jsem přesvědčený, že každý si v tomto pestrém filmovém menu vybere,“ představuje filmovou nabídku festivalu vedoucí Městského kulturního střediska Vimperk Tomáš Jiřička.

 

       Hlavními pořadateli jsou město Vimperk a Správa NP Šumava. Díky tomu NaturVision nabízí nejen filmové produkce ve Vimperku a také v informačním středisku Správy NP Šumava na Kvildě, ale taký bohatý doprovodný program, který slavil úspěch už v minulém roce.

 

       „Pro zájemce jsme připravili komentované prohlídky například Rybí líhně a Sovích voliér v Borových Ladech, Záchranné stanice živočichů v Klášterci, nebo Návštěvnického centra Srní za vlky. A stejně jako loni, i letos jednu komentovanou vycházku pořádá Český svaz ochránců přírody Šumava, která je věnována hmyzí říši a bude zakončena prohlídkou včel,“ doplňuje podrobnější doprovodný program mluvčí Správy NP Šumava Jan Dvořák.

 

       Vedle filmových projekcí a komentovaných výprav jsou také připraveny besedy s režisérem Petr Horkým o budoucnosti naší civilizace a také s řediteli národních parků Šumava a Bavorský les Pavlem Hubeným a Franzem Leiblem. Tématem je „Divočina – Srdce Evropy.“

 

       Celý festival, který podpořil Jihočeský kraj, zakončí slavnostní galavečer v sobotu 25. září, na kterém budou mimo jiné předány ceny za výtvarnou soutěž 30 let Národního parku Šumava, do které je přihlášeno přes 500 výtvarných prací z celé ČR. Hostem galavečera je režisér Martin Slunečko.

 

       Podrobný program festivalu NaturVision je umístěn na webu www.kulturavimperk.cz nebo na stránkách Správy NP Šumava www.npsumava.cz.

 

 

Jan Dvořák, tiskový mluvčí Správa NP Šumava
Tomáš Jiřička, ředitel MěKS Vimperk

naturplakat

 

 


{jcomments off}