Mladí fotografové vyrazí za záblesky

Výborná možnost, jak bezplatně získat mnoho nových zážitků a vědomostí, se nabízí mladým lidem se zájmem o fotografování. Město Vimperk ve spolupráci se Správou NP a CHKO Šumava pro ně pořádá workshop pod vedením režiséra a fotografa, absolventa FAMU a Univerzity Karlovy Jana Svatoše.

 

Jan Svatoš je autorem trojnásobně oceněného filmu Africa obscura, který mj. získal cenu za nejlepší scénář na IFF EKOFILM. Spolupracuje s Českou televizí a mnoha organizacemi doma i v zahraničí. Je režisérem dokumentárních filmů Akropolis a Nikdo se neptal (v roce 2012 vybrán na prestižní Doc East Silver Market). V roce 2010 zrealizoval v severní Keni projekt Fotografické návraty ve spolupráci s partnery v USA a Keni. Je pravidelným hostem Českého rozhlasu, uměleckým ředitelem festivalu Doteky Afriky a přispívá do týdeníku EURO, časopisu Xantipa či magazínu Koktejl. Jako fotograf vystavoval doposud na více než 25 samostatných či společných výstavách. Je autorem 6 fotografických kalendářů a úspěšným lektorem. Své kurzy opakovaně realizoval např. pro mezinárodní festival NaturVision či Národní muzeum.

 

 

workshop3

 

Přihlášku na workshop se zřetelným označením FOTOWORKSHOP NATURVISION 2013 zašlete nejpozději do 27. května 2013 na adresu:

Městský úřad Vimperk
Lenka Švecová
Odbor školství, kultury a cestovního ruchu
Steinbrenerova 6
385 01 VIMPERK

 

(red)