a

Červený kříž v čase koronaviru – závěr?

kriz

Červený kříž v čase koronaviru – závěr?

 

 

       Dne 11. března 2022, to byly přesně dva roky, kdy byly kvůli pandemii covid-19 uzavřeny školy. Tehdy nikdo nečekal, že cela anabáze potrvá tak dlouho…

 

       Český červený kříž reagoval okamžitě, v prvním roce jsme šili roušky, nakupovali seniorům, zprostředkovali různé ochranné pomůcky.

 

        V roce 2021 jsme v pomoci pokračovali. Od poloviny února začaly fungovat mobilní týmy našich členů i dobrovolníků, které v lůžkových zařízeních podporovaly profesionální zdravotnický personál. V týmech M-72 působili dobrovolníci ČČK i z celého Jihočeského kraje, Oblastní spolek ČČK Prachatice pracoval jako krajský koordinátor této pomoci.

 

       Naši členové dlouhodobě pracovali i v prachatické nemocnici, vypomáhali také v Domově pro seniory v Kůsově, zdravotníci se aktivně zapojili do očkování a testování. V lednu jsme spolu s ostatními jihočeskými oblastními spolky rozjeli kampaň zaměřenou na dárcovství rekonvalescentní plazmy.

 

       Všichni jsme doufali, že tento rok už se budeme vracet k běžným činnostem. Místo toho se okolo nás opět píší dějiny…

 

       Věříme, že svět bude zase v pořádku a tak chceme tento článek zakončit pozdravem, který se v tehdy Československém červeném kříži užíval: Humanitou k míru.

 

Text: Zuzana Pelikánová
Foto: Slavomír Ladislav Vacík 

 

{gallery}Jitka/rok2022/brezen/ckk{/gallery}

 


{jcomments off}