Společně jsme silnější

 

Společně jsme silnější. Organizace spojily síly pro pomoc potřebným

 

 

       Český červený kříž Prachatice a Portus Prachatice, o.p.s. spojili síly a společně poskytují materiální pomoc všem potřebným.

 

       Mladí zdravotníci ČČK se v rámci projektového dne v projektu Neformální vzdělávání MAS Šumavsko proměnili v dobrovolníky sbírky materiální pomoci. Tým “hračky” připravil hračky a plyšáky. Tým “Zdravé zoubky” měl na starosti hygienické potřeby a jejich pečlivé roztřídění. Tým “Oblečení” čekal nejtěžší úkol, třídění textilu. S dětmi jsme zároveň probrali i smysl materiální pomoci, jak a proč pomáháme. Na vlastní oči bohužel viděly i to, v jakém stavu někteří lidé dávají věci na “charitu”… Jako bonus si děti procvičily i práci v týmu, každý tým měl totiž svého velitele. Jsou skvělé, během pár hodin toho udělaly strašně moc.

 

       Nové oblečení poskytli Českému červenému kříži také dárci z obchodů s textilem, kočárky nebo hygienické potřeby pak mnozí soukromí dárci.

 

        V prostorách Portus Prachatice na Velkém náměstí tak vznikl společný sklad materiální pomoci, tzv. Zásobárna, který je otevřený všem potřebným bez rozdílu národnosti. K dispozici je sklad oblečení, základní hygienické potřeby pro děti i dospělé, dětské hračky, kočárky, nádobí…

 

        Výdej je možný pouze po předchozí telefonické domluvě na telefonu 723 387 803 (Portus Prachatice, o.p.s.) nebo 724 367 840 (Český červený kříž).

 

       Distribuci materiální pomoci podporuje také Jihočeský kraj.

 

Text: Zuzana Pelikánová, Silvie Galdia
Foto: Zuzana Pelikánová 

 

{gallery}Jitka/rok2022/brezen/ckkpo{/gallery}

 

 

 


 

{jcomments off}