Strakonický pivovar začal prodávat své nejvíce hořké pivo Strakonice

 

Strakonický pivovar začal prodávat své nejvíce hořké pivo Strakonice

 

 

       30. května 2022: Od tohoto týdne je na prodejně strakonického pivovaru a ve vybraných restauracích v prodeji Letní speciál. Jedná se o originální pivo, které v kategorii klasických pivovarů nemá mnoho konkurentů.

 

       Obsahuje totiž pouze 3,0 % alkoholu. Navíc je chmelené pouze zahraničními odrůdami chmele – německou Mandarinou Bavarií, australskoupivolett Enigmou a anglickým chmelem Fuggles. „Chuťově dominantní je právě Mandarina Bavaria, která tomuto pivu dodává chmelové aroma připomínající mandarinky a citrusy, což je obzvláště osvěžující kombinace,“ uvádí sládek pivovaru Vlastimil Matej.

 

       Již tradičně se část tohoto chmele přidává i „za studena“ přímo do ležáckého tanku, což ještě více zvýrazní jeho poměrně intenzivní hořkost. „S hořkostí 37 IBU je nejvíce hořkým strakonickým pivem. Letos ho vaříme již potřetí a to se stejnou recepturou jako v loňském roce. Tehdy totiž jeho prodeje předčily i naše nejoptimističtější očekávání a nakonec se prodaly tři várky, tedy více než 100.000 piv. A jedná se o náš nejúspěšnější speciál,“ shrnul Matej.

 

       Prodávat se bude do konce srpna. V sudech a lahvích s patentním uzávěrem bude k mání klasicky v nefiltrované podobě. V půllitrových lahvích je pak toto pivo filtrované kvůli delší trvanlivosti a snadnější skladovatelnosti, ale i tak je stejně jako všechna strakonická piva nepasterované.

 

       Zakoupit ho bude možné na pivovarské prodejně, v distribučním centru v Holasicích u Brna a také ve vybraných prodejnách COOP po celých jižních Čechách.

 

       Letní speciál bude hlavní hvězdou na Pivovarské pouti, která se bude konat po dvouleté pauze způsobené pandémií nemoci covid-19, v sobotu 25. června.

 

       „I v tomto roce vám chceme nabídnout kvalitní hudební program, možnost ochutnat naše skvělá piva a k tomu zakousnout něco dobrého,“ zve obchodní ředitel Martin Man.

 

       Hudební program začne ve 12:00 hod. na spodním parkovišti u pivovaru. Postupně se na pódiu v přibližně v dvouhodinových intervalech vystřídají hudební skupiny v tomto pořadí: Scéna, Mr. Loco, Jaksi Taksi, Civilní Obrana, Trautenberk a na závěr Parkán.

 

       „Novinkou se kterou se setkáte v tomto roce, budou vratné kelímky s naším logem a pivo na žetony za jednotnou cenu. Žetony si budete moci vyměnit za hotovost hned při příchodu na Pivovarskou pouť. Dále zde budou informační tabule s programem a ostatními informacemi. Věříme, že přijdete a společně si tento den užijeme!“ uvádí Martin Man. Vstup na pouť je zdarma.

 

       „Spolu s Pivovarskou poutí jsme pro vás připravili Den otevřených dveří, na kterém vám kvalifikovaní průvodci objasní proces výroby našeho nepasterizovaného piva,“ doplňuje ředitel pivovaru Dušan Krankus.

 

       Exkurze budou mít začátek v 8:00 a poslední prohlídka se bude konat ve 14:00 hodin. Každá skupina může mít z důvodu bezpečnosti maximálně 20 účastníků, a proto budou vydávány časové vstupenky v tomto množství na každou půlhodinu. Vrátnice pivovaru s výdejem časových vstupenek bude k dispozici od 7:30.

 

„V našich silách určitě nebude vyhovět všem, kapacita bude omezená v souladu s danými pravidly,“ uzavírá ředitel.

 

Pavel Pechoušek 

{gallery}Jitka/rok2022/kveten/pout{/gallery}  

 


{jcomments off}