peseknove

Tunelování vimperské kasy

 

Tunelování vimperské kasy

 

       V návaznosti na můj předešlý článek „Zamrzlé projekty“, se mně povedlo získat zatajované informace resp. draze placené informace, které jsou obsažené v níže uvedené tabulce. Jedná se o jednotlivé roky a kolik v nich bylo zadáno nerealizovaných zakázek, tedy studií, projektů, re-projektů apod. a kolik za ně město zaplatilo.

tabprojek

       Zvláště upozorňuji na rok 2016, to ne že by se město rozhodlo šetřit, jen od dne 1.7.2016 vznikla povinnost uveřejňovat smlouvy v registru smluv, tak se vedení města asi trošku bálo, ale jak je dále vidět, tak si to další rok bohatě vynahradilo.

 

       V období 2010 – 2021 bylo celkem zadáno 96 nerealizovaných projektů a bylo za ně utraceno 18.706.231,92 Kč a k tomuto je potřeba přičíst i počin z letošního roku, zatím jediný mně známý nerealizovaný projekt Pivovarské terasy v částce 2.413.950,- Kč s posledním aktuálním odhadem nákladů na realizaci ve výši 33.200.000,- Kč.

 

       Tedy suma sumárum za poslední 3 volební období tandemem Martanová – Petrášek bylo zadáno 97 !!! projektů, které nebyly realizovány, a za které naše město muselo zaplatit 21.120.181,92 Kč. Podotýkám, že bez jakékoliv snahy zadavatelů cokoliv realizovat a hlavně bez předběžného finančního krytí jednotlivých zadaných studií či projektů.

 

       K těmto číslům už snad nelze ani nic dodat. Takto se dojí městská kasa a občanům nezbývá, než jen nevěřícně kroutit hlavou. Bohužel, opět se vyplnilo mé tušení, že i takto koaliční zastupitelstvo a radní tunelují naší kasu.

 

Tak zase někdy jindy

 

Ing. Milan Pešek,
kandidát za hnutí Jihočeši 2012 

 

 


{jcomments off}