Nejrychlejší obsluha? Hamajda!

RESTAURACE STADION

 

Známější spíše jako Hamajda. Restaurace, která ve své minulosti byla i místem pro posezení vimperských hokejistů. Rozebíraly se tady výhry, prohry a další strategie. Nyní má svého nového majitele, který slibuje, že její sláva opět rozkvete.

 

Jak toho chce docílit a s jakou nabídkou nás chce nalákat, jsme se zeptali nynějšího majitele pana Jakuba Vacíka.

 

 

Jak jste vůbec dostal nápad pronajmout si Hamajdu?

 

Já jsem původně vyučený kuchař – číšník a praxi jsem měl právě na Hamajdě. Tak snad proto, když byla Hamajda k pronajmutí, jsem šel do toho. Vrátil jsem se ze střech, které dělám už 10 let, opět do pohostinství. Otevíral jsem 1.2.2013, takže po čtyřech měsících se ještě špatně bilancuje, ale jsem spokojený. Hamajdu čeká ještě řada vylepšení a doplňků, neusínám na vavřínech.

 

Co konkrétně chystáte pro zákazníky?

 

Nyní od května bude na Hamajdě 2 x do měsíce živá hudba. Měl jsem ji tu na zkoušku a hudebníci mě velice překvapili. Mají k dispozici basskytaru, kytaru, bicí a vše je s aparaturou. Zároveň jsem v jednání s jedním pražským jazzmanem. Jazz mám celkem rád, dovedu si ho představit poslouchat celý večer. Jako další akci, kterou jsem připravil, bude týdenní speciální nabídka pokrmů. Právě v tomto týdnu začíname řízkovým týdnem, příští týden bude sýrový a po něm špízový. To je jako bonus k základní nabídce pokrmů, které jsou běžně k dispozici.

 

 

 

Dostáváme se k jídlu a k nabídce vašich pokrmů. Jaké je složení jídelního lístku? Převládá klasická česká kuchyně?

 

Já sám osobně mám rád klasiku české kuchyně. Moje nejoblíbenější jídlo je vepřový řízek a bramborový salát, takže jsem takový ten český vzorek řízkařů. Od toho se odvíjí i nabídka naší kuchyně. Občas se pan kuchař snaží oživit nabídku a k dispozici jsou i čínská a italská jídla. Nepoužíváme žádné polotovary, pouze čerstvé suroviny a i bramborovou kaši či bramborové knedlíky neděláme z prášku. Třikrát týdně mi dováží čerstvé hovězí i vepřové maso firma Zefa a firma Maso Brejcha. Pro děti je tu sladká tečka – samozřejmě palačinka, trhanec, různé zmrzlinové poháry. Čím se mohu pochlubit, je to, že hotovky jsou k dispozici po celý den, a to i o víkendu. Určitě nemohu zapomenout na obsluhu. Jsou výborně sehraní a trvám na tom, aby byl zákazník obsloužen do minuty od usednutí ke stolu. Nemám rád dlouhé čekání a tohle u nás nikomu nehrozí.

 

Když mluvíme o dětech, máte i pro ně nějaké zpestření?

 

Nyní od letní sezony bude hned vedle terasy vybudované malé dětské hřiště. Takový koutek, kde se děti budou moci vydovádět. Dále nejenom pro ně, ale i pro nekuřáky je dobrá zpráva ta, že v době oběda je zákaz kouření, který se musí strikně dodržovat. A mám v plánu zakoupit novou pračku vzduchu, kterou hosté určitě uvítají.

 

Kromě jídla přijde vhod i pivečko. Jaké značky piva máte v restauraci?

 

Máme Gambrinus 10, Kozel 11, Plzeň 12, bude i hokejové pivo Radegast 10, dále pak Birell, točené strakonické pivo, točená kofola. Podáváme i jedinečnou kávu Lavazza.

 

Píšete, že neusnete na vavřínech? Koukneme se ještě dál do budoucna? Prozraďte nám ještě něco navíc, co máte v plánu.

 

Do budoucna bych chtěl určitě Hamajdu trochu zrenovovat. Vnitřní vybavení by si to zasloužilo. Chtěl bych vrátit tradici hokejové restaurace a budoucností oživit hokejovou minulost. V plánu je spousta věcí, jen čas ukáže, co všechno se uskuteční. Zatím vše vychází podle plánu a to jsem rád.

 

Děkuji za rozhovor.

Lenka Doubková