Gymnastky na závodech ve Veselí

I na dalších závodech ve sportovní gymnastice ve Veselí nad Lužnicí se sešlo kolem stovky děvčat z celé republiky od předškoláků až po velké slečny. Tentokrát se soutěžilo v klasickém čtyřboji – přeskok, bradla, kladina a akrobacie. Sportovní klání se protáhlo až do pozdního odpoledne.


Vimperské barvy hájila čtyři děvčátka v základním stupni a jedna slečna v kateg. juniorky + ženy B. V zákl. stupni nejvyrovnanější výkon podala Danielka Vašicová, která skončila celkově 25.. Terezka Maníková zvládla jako první kotoul na kladině, Pavlínka Vozobulová předvedla výbornou akrobatickou sestavu, se kterou se umístila dokonce na 7. místě, a i Adélka Kašparová podala pěkný výkon.

Kateřina Vrábelová zahajovala svůj závod až v odpoledních hodinách, a to na bradlech, kde měla tu smůlu, že si hned při první vzklopce na nižší žerdi utrhla mozol na dlani. S tímto handicapem sestavu nejen docvičila, ale srdnatě pokračovala i na ostatních nářadích a pro Vimperk vybojovala 13. místo. Kateřina je zkušená závodnice a zejména její sestava na kladině (široké 10 cm, dlouhé 5 m a vysoké 1,25 m) má závod od závodu vyšší úroveň.
Všechny závodnice již začaly s přípravou na dvojboj (kladina, akrobacie), který se uskuteční koncem května v Českých Budějovicích.

 

 

Marie KOTLÍKOVÁ,
předsedkyně oddílu SG TJ Šumavan Vimperk

 

 

{gallery}vimperk/2013/kveten/gymnastika/{/gallery}