Vimperští lyžaři dokázali, že patří k elitě

 

skisumaa

Vimperští lyžaři ovládli Český pohár dorostu a dospělých na Horních Mísečkách

 

O uplynulém víkendu pokračoval Český pohár dospělých a dorostu v běhu na lyžích na Horních Mísečkách .

Přes nepřízeň počasí v ČR se v sobotu lyžovalo na prachovém sněhu za ideálních podmínek ale nedělní závod již připomínal spíše dubnové závody na rozbředlém sněhu za jarních teplot.

V závodech se velmi dařilo závodníkům Ski klubu Šumava a Sokola Stachy, kteří studují na vimperském Sportovním gymnáziu.

 

Výborný závod předvedli na 5km V kategorii mladší dorostenci Tomáš Kalivoda a Jiří Mánek (oba Ski Šumava), kteří si dojeli pro druhé a třetí místo! Doplnil je Jan Kaifer (Sokol Stachy), který dojel desátý.

 

V závodě starších dorostenek dobře závodila Natálie Grabmüllerová (Ski Šumava), která dojela na 7.místě. Sekundovala jí oddílová kolegyně Karolína Daverná, ta dojela na 8.místě.

 

Sobotní závody vyvrcholily závodem žen na 5km a mužů na 10km volnou technikou.

Mezi ženami zazářila Andrea Klementová (Ski Šumava), která byla celkově třetí a druhá nejlepší juniorka!

 

V mužích se šumavským borcům dařilo ještě více, když hned tři dokázali dojet do elitní desítky. Celkově na třetím místě v mužích dojel po výborném výkonu Jakob Kordač (Sokol Stachy), který byl zároveň nejlepší v juniorech! Luděk Šeller (Ski Šumava) dojel čtvrtý v mužích a druhý byl v juniorech. Závod se povedl i Martinovi Hojdekrovi (Ski Šumava), který byl celkově na 8.místě a byl čtvrtým nejlepším juniorem.

 

V neděli se závodilo klasicky gundersenem dle ztrát z předchozího závodu. Počasí již lyžování tolik nepřálo, ale šumavští borci i přes nepřízeň počasí potvrdili svoji dobrou výkonnost.

 

V kategorii mladších dorostenců uhájili své pozice závodníci Ski klubu Šumava Tomáš Kalivoda a Jirka Mánek, kteří dojeli jako v sobotu na druhém respektive třetím místě.

 

Skvělý výkon předvedly dorostenky starší. Natálie Grabmüllerová (Ski Šumava) dojela těsně pod stupni vítězů na čtvrtém místě a mohutným finišem v závěru vybojovala 5.místo Karolína Daverná (Ski Šumava).

 

V závodě žen se sice Andrea Klementová propadla na 5.místo, nicméně na 1.místo v juniorkách jí to stačilo. Dobrý závod s nejrychlejším časem v kategorii předvedla Kateřina Mondlová (Ski Šumava), která vybojovala 3.místo v juniorkách a v ženách se posunula na 8.místo.

 

V mužích opět předvedl výbornou formu Jakob Kordač (Sokol Stachy), který dojel na 3.místě v mužích. Na 6.místě v mužích a jako druhý nejrychlejší junior dojel Luděk Šeller (Ski Šumava) a na 11.místě dojel Martin Hojdekr, který byl v juniorech pátý.

 

Poslední domácí závody se povedly všem třem šumavským lyžařům nominovaným na Mistrovství světa juniorů (Klementová, Kordač, Šeller) což je určitě dobrým signálem. Tato trojice dnes odcestovala na závěrečnou přípravu do místa konání v italském Val di Fiemme, kde závody začínají 29. ledna sprinty volnou technikou.

 

Za vedoucí oddílových výprav   Petra Frühaufová, Sokol Stachy a Petr Steinbach, Ski klub Šumava

 

Jihočeský sport může být na studenty vimperského Sportovního gymnázia právem hrdý. Gratulujeme  k úspěchu  vynikajícím vimperským a stašským lyžařům a jejich trenérům a fandíme účastníkům Mistrovství světa juniorů!

 

Tým redakcelogo šumava