Krásná soutěžní premiéra

O hudebních, tanečních, literárních oborech ZUŠ jsme si v poslední době zvykli slýchat (nebo je vídat) v souvislosti s minimálně okresními úspěchy. Teď se do „vitriny“ úspěšných oborů přidává i ten výtvarný. Úspěšnou soutěžní premiéru za sebou mají výtvarníci a, snad je to možné takhle říci, multižánroví umělci, kteří ve vimperské ZUŠce pracují pod vedením Jiřiny Fleischmannové.

 

vytvarnici zus 2014 4

Další úspěch žáků komentuje ředitel školy Bc. Pavel Vališ:

V letošním roce se své soutěže, kterou vyhlašuje Ministerstvo školství,mládeže a tělovýchovy, dočkali také mladí výtvarníci základních uměleckých škol. Do soutěže se poprvé v historii zapojili i žáci naší školy pod vedením učitelky Jiřiny Fleischmannové. Do krajského kola, které se konalo ve dnech 4. – 5. dubna v Českém Krumlově, vybrala odborná porota výtvarnou řadu několika žáků Hmyzí svět – pod lupou. Tahle díla a další úspěšné výtvarné projekty z Jihočeského kraje jsou pro veřejnost k vidění v Regionálním muzeu v Českém Krumlově až do 27. dubna. Už jen samotné vystavení prací v krajském kole je pro naši školu a málo početný výtvarný obor velikým úspěchem.

 

vytvarnici zus 2014 7

Ten je ještě umocněn skutečností, že v kategorii multimediální tvorba vybrala porota práci s názvem Pocity žákyň Petry Hrubé a Denisy Novákové k postupu do kola ústředního. Krásná soutěžní premiéra! Ústřední kolo se uskuteční na podzim v Olomouci a je potěšující, že i v něm bude mít zastoupení malá šumavská umělecká škola z Vimperka.“

 

Gratulujeme a přejeme hodně inspirace!

 

{gallery}vimperk/2014/04_duben/zus_dramatici/{/gallery}

-red-