Ad bazén: abychom nepřišli o dotaci

Bazén není vimperákům lhostejný. Pozorně sledují jeho výstavbu, srovnávají, odhadují. Dohady, dotazy a připomínky  směřující  přímo k výstavbě   chodí i na adresu redakce.

 

dsc 0247

S následujícím jsme se   obrátili na vedoucího odboru investic a údržby MěÚ Vimperk  Ing. Michala Jančeho:

 

“Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak to nakonec dopadlo s obsypáváním nových bazénových van. Pan Bednarčík na minulém zastupitelstvu upozornil, že se vany obsypávají starou drtí a v plánu je na obsyp určen písek. Pan Janče ho ujistil, že na obsyp bude dohlédnuto. Může mne prosím někdo z vedení města ujistit, že město Vimperk nepřijde o dotaci z ROPu? Viděl jsem na vlastní oči, jak společnost používá na obsyp starou drť. Děkuji za odpověď.”

 

Ing. Janče:

“Výměna zeminy kolem 1.PP bazénové technologie pro venkovní koupaliště ve Vimperku byla v projektové dokumentaci požadována z důvodů špatné zhutnitelnosti stávajících zemin – viz geologický průzkum.

V rámci výstavby akce „Areál vodních sportů Vimperk“ došlo k obsypu části objektu recyklovaným betonem získaným ze stávajících betonových konstrukcí bazénových těles.

Pokud projektová dokumentace stanovila parametry obsypového materiálu – štěrk frakce 0 – 22 a dodavatel použil materiál šetrný k životnímu prostředí – recyklovaný beton, který splňuje požadované vlastnosti, učinil tak v souladu s projektovou dokumentací a nejedná se o změnu. Tento postup je v souladu se zákonem č. 137/2006 a prováděcími vyhláškami.”

 

(red)