Česko, Korea, Westfálsko

Druhý mezinárodní sklářský workshop ve Vimperku se za přispění Jihočeského kraje a města Vimperka uskuteční v termínu od 23. 7. – 27. 7. 2014 ve Sklářské huti Czech Glass Vimperk.

 

 

Tentokrát je na téma “Dialog skla a kovu”. Umělecký dialog povedou Ludvík Kovář s Lubomírem Šurýnem, Karolína Kopřivová s Pavlem Kopřivou, Song Mi Kim s Rike Scholle.

Workshop je po celou dobu přístupný veřejnosti a návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost vidět ve sklárně a brusírně skla, jak se inspirace postupně proměňuje v umělecká díla. Novinkou letošního roku je dílna malování na sklo úro malé i velké. 

 

 

Na workshopu povedou dialog o skle u sklářské pece a v brusírně skla tři dvojice výtvarníků. Umělci budou pracovat společně i vedle sebe na dílech, která spojuje základní téma workshopu – Dialog skla a kovu. Jednotliví výtvarníci a výtvarnice přistupují ke spojujícímu prvku vimperského letního sklářského setkání odlišnými způsoby a lze se jen těšit na jejich skvělé výsledky. Všichni účastníci patří k významným sklářským výtvarníkům a jejich díla jsou zastoupena v mnoha domácích i světových sbírkách. Všichni mají za sebou řadu samostatných i společných výstav, různá ocenění. 

 

 

 Umělecké dvojice se představují:

 

    

 

    

 

      

 

Umělecká tvorba bude probíhat od středy do pátka. V sobotu proběhnou dokončovací práce a příprava výstavy. Odpoledne je připraven fakultativní výlet “Výprava po stopách zaniklých skláren”, na kterou se mohou přihlásit i další zájemci. Nejpozději však do pátku 25.7. do 15 hodin.

 

V neděli 27.7. budou výtvarná díla vystavena ve sklářské dílně. Zároveň bude opět k dispozici dílna malování skla pro malé i velké.

 

Fotografie budou k dispozici po skončení akce.

 

Lenka Doubková