policie

Vloupání do vimperské firmy

Vloupání do kanceláří

 

Zloděj si šel pro peníze, ty však dva trezory neukrývaly, přesto napáchal škodu za více jak 24 000 korun

 

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže a poškození cizí věci. Dosud neznámý pachatel se ze soboty na neděli vloupal do objektu jedné firmy ve Vimperku. V budově firmy se následně vloupal do několika kanceláří, z jedné z nich odcizil ze zdi trezor, ve kterém se finanční hotovost nenacházela, dále vnikl do druhého trezoru, ve kterém peníze rovněž nenašel. 

Při nevydařeném lupu si pachatel alespoň ulevil tím, že poškodil tiskárnu Canon a černým sprejem postříkal kličku okna, zárubeň dveří a žaluzie na okně, čímž poškozené organizaci způsobil škodu za více jak 24 000 korun. Vimperští policisté na místě provedli ohledání místa činu a po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

A nedá si říct a nedá…

Muž šel do obchodu pro zboží, platit za něj se mu ale nechtělo

Vimperští policisté sdělili podezření 24letému muži z Vimperska z přečinu krádeže. Podezřelý včera dopoledne v jednom vimperském supermarketu ukradl mraženou husu, šampon, cukr krystal a smetany do kávy – vše za nejméně 700 korun. S vybraným zbožím následně přešel přes pokladnu bez placení, ne však daleko. Vzápětí byl totiž dopaden a předán policistům. Uvedeného jednání se podezřelý dopustil i přesto, že byl již v posledních třech letech odsouzen za přečin krádeže okresním soudem. Další prověřování provádí vimperští policisté ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

– red, p cr-