Sportovní víkend 20.9. – 21.9

Fotbal:

 

KP starších žáků

 

Šumavan Vimperk- Chotoviny/Větrovy    6-0    (2-0)

 

góly:  M.Uhlík, T.Koloušek, O.Rod, V.Bízek, J.Koubek, L.Frček

 

sestava: M.Jaroš- J.Formánek, J. Chráštanský  ,D.Samec,M.Uhlík, J.Koubek  , O.Rod. ,L.Frček ,V.Šimandl, T.Koloušek, V.Matoušek

 

střídali: M.Wagner, V.Bízek , J. Zahradník

 

Trenér Jiří Formánek

Tento zápas jsme zvládli docela dobře, i když  jsme se nasazením i pohybem přizpůsobili soupeři. Vysoké a zasloužené vítězství jsme korunovali 3 góly v závěru utkání.

 

1.A mužů  SKUPINA A

 

Vimperk se v Olešníku představil s novým exčkyňským trenérem Michalem Uhlíkem, ale obrana Šumavanu neuhlídala Martina Šímu, který zaznamenal tři trefy.

 

FK Olešník – Šumavan Vimperk 4:0 (3:0)


Góly:
26. Mertl, 28., 43. a 55. Martin Šíma.

 

Hokej:KP muži

 

 

HC Vimperk – HC Strakonice 2:4 (0:2,2:0,0:2)

 

Branky: 37. Paule (Janda), 38. Hail (Vávra) – 12. Bláha, 17. Srb, 52. Bláha (Růžička, Hřebíček), 55. Růžička

 

Vyloučení: 12:15, navíc Bláha (ST) 10 min, Voldřich (V) 5+OK

 

Využití: 0:2

 

V oslabení: 0:2

 

Rozhodčí: Dvořák – Diviš, Sýkora

 

Diváků: 400

 

HC Vimperk: Podskalský – R. Sitter, Horejš, Vávra, Voldřich, J. Předota, Kouba – M. Janda, Slabý, Paule, Lang, Plouhar , J. Sitter, P. Novotný, Hail, B. Král, Vl. Pešl ml.

 

HC Strakonice: Myslivec – Hřebíček, J. Kašpar, D. Kovář, Gross, M. Hrubý, Škoda, Topinka – P. Ondrejec ml., T. Růžička, Bazgier, M. Bláha, Major, Binder, L. Hrubý, Srb, Kurečka

 

Vimperští v úvodním kole Krajské ligy mužů přivítali na domácím ledě hokejisty ze Strakonic. Utkání začalo v průměrném tempu, ale hosté byli aktivnější, měli častěji puk na svých holích a jejich hra vypadala sebevědomě. Naopak domácí měli problémy s rozehrávkou ve vlastním obranném pásmu a několikrát tak doslova nabídli soupeři šanci ke skórovaní. A byli to právě hosté, kteří se brankami z 12. a 17. minuty dostali do dvoubrankového vedení.

 

Ve druhé třetině byla hra na obou stranách nevyrovnaná se spoustou vyloučení. Domácím se v závěru prostřední části podařilo vyrovnat, díky trefám Pauleho a Haila, ze 37. a 38. minuty. Oba týmy odcházeli do šaten za stavu 2:2 a třetí třetina tak dostala zajímavou zápletku. Bohužel pro domácí přišel pětiminutový trest Voldřicha, který dokázali hosté necelou minutu a půl před jeho skončením potrestat třetí brankou. Vimperským nezbývalo nic jiného, než vrhnout všechny síly do útoku a pokusit se srovnat stav utkání, ale při vlastní přesilovce udělali chybu na útočné modré čáře a hosté ze samostatného nájezdu pečetili výsledek zápasu na konečných 2:4.

 

Rozdíl mezi domácími a hosty byl patrný hlavně ke konci utkání, kdy se projevila větší připravenost strakonických borců, kteří jsou na ledě o měsíc déle a mají za sebou osm přípravných utkání. V příštím kole se Vimperk představí na ledě Českého Krumlova.

Jiří Horejš

 

{gallery}vimperk/2014/09_zari/hokej_muzi_vimperk_strakonice/{/gallery}

 

foto:Zdeněk Formánek