Sportovní víkend 27.9. – 28.9.

Fotbal:

 

KP. starších žáků: FK Slavoj Český Krumlov-Šumavan Vimperk 1-0 (1-0)        

 

sestava: L.Uhříček – J.Formánek,,D.Kadlec,D.Samec,M.Uhlík, J.Koubek ,O.Rod. ,L.Frček ,V.Šimandl, T.Koloušek, V.Matoušek

 

střídali: M.Wagner, V.Bízek 

 

Hodnocení trenéra Jiřího Formánka

Dnes jsme odehráli pro nás velmi smolné utkání. Hlavně v prvním poločase jsme byli herně lepší a vytvořili si několik brankových příležitostí,které domácí brankář zlikvidoval. Naopak po naší zbytečné chybě jsme dostali již v 5.minutě gól,který se ukázal jako rozhodující.

Ve druhém poločase jsme se snažili alespoň o vyrovnání, ale bohužel nám v tomto zápase nebylo přáno .

 

1.A třída muži: Šumavan Vimperk – FK Protivín 3:1 (2:0)


Góly: Čejka 2, Císař – J. Vorel.

 

Sestava: Formánek J.- Blahout J., Pospíchal J., Psutka J., Prochaska P., Císař M., Šíp Martin, Šíp Michal, Málek O.- Čejka J., Samohejl P.

Střídali: Čech J., Pankratz V., Děd J.

 

Hodnocení asistenta trenéra Jiřího Košnaře

Hned v úvodu zápasu nás podržel v brance Jirka Formánek, když na něho šel sám hostující hráč. Rozhodly naše dobře zahrané standartní situace a rychlé protiútoky. Protivín se snažil hrát kombinačně, místy nás přehrával, ale výsledek korigoval až v závěru utkání. Kluci si za bojovnost a nasazení výhru zasloužili.

 

{gallery}vimperk/2014/09_zari/fotbal_muzi_vimperk_protivin/{/gallery}

 

 

                       3 kolo Mini Cup 2014 ročníků 2008 a ml. 

 

TJ Šumavan Vimperk 27.9.2014

 

Výsledky TJ Šumavan Vimperk ročníky 2008-2009

 

TJ Šumavan Vimperk – SK Dynamo Č.Budějovice 8:1

branky: 4x Havlan V.,2x Vondrášek T.,1x Uhlík,1x Košnař D.

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Junior Strakonice 4:2

branky: 1x Havlan V.,1x Krejčí F.,1x Vondrášek T,1x vlastní

 

TJ Šumavan Vimperk – SKP České Budějovice 2:6

branky: 1x Havlan V.,1x Vondrášek T.

 

Sestava: Kryštof Roman, Krejčí Filip, Karvan Jakub, Vinš David, Drabeš Filip, Hodina Petr, Havlan Vladimír, Vondrášek Tomáš, Uhlík David, Košnař Denis

 

Trenéři: Košnař Jiří, Vondrášek Petr, Havlan Vladimír

 

Hodnocení trenéra Jiřího Košnaře: Především zápas proti Strakonicím se nám povedl. Obě mužstva předváděla pěkné akce, které se musely divákům líbit. V zápase proti SKP Č. Budějovice byl soupeř lepší a přehrál nás nasazením a chutí po vítězství.

 

 

{gallery}vimperk/2014/09_zari/fotbal_mini_cup_vimperk/{/gallery}

 

 

 

 

                             Krajský přebor přípravek – 5. kolo

 


neděle 28.9.2014 – hřiště Vimperk

 

 

výsledky starší přípravka

 

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Junior Strakonice 11:3

 

FK Junior Strakonice – FK Tatran Prachatice 4:14

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Tatran Prachatice 5:6

 

 

 

výsledky mladší přípravka

 

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Junior Strakonice 12:5

 

FK Junior Strakonice – FK Tatran Prachatice 2:12

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Tatran Prachatice 13:7

 

 

{gallery}vimperk/2014/09_zari/fotbal_kp_pripravek_5_kolo/{/gallery}

 

 

Hokej:

 

Junioři: HC Vimperk-HC Strakonice 7:4(3:1,3:3,1:0)

Branky: Sitter J. 3,Krejsa 2,Novotný,Buček-Papež,Mikeš,Kursch,Dlouhý

Sestava Vimpeka:

Skolek-Myslík,Vítovec,Vavřík,Marek SitterJ.,Novotný,Hlavica,Krejsa,Skalický,Buček,Kutil,Ptášnik,Havelka

 

 

                            A-tým: HC Slavoj Český Krumlov – HC Vimperk 5:4 (2:2,3:1,0:1)

 

 

Branky a nahrávky: 8. J. Kadlec (R. Uhlíř), 11. Galistl (Svěchota, M. Lukeš), 22. R. Uhlíř (Vondřich), 29. Klíma (Galistl), 35. J. Kadlec (R. Uhlíř, Galistl) – 1. Paule (Slabý), 17. Kouba (Paule, Slabý), 40. Lang (R. Sitter), 50. Paule (Kouba). Vyloučení: 8:10, navíc Vávra (V) 10 min + OK Využití: 2:2 Rozhodčí: Stach – Zelenka, P. Němec Diváků: 100

 

 

HC Slavoj Č. Krumlov: R. Lukeš – Macháček, Štěrba, Šalanda, Galistl, Matlášek – M. Lukeš, Z. Uhlíř, Vondřich, J. Kadlec, R. Uhlíř, J. Marek, Svěchota, Klíma, Jan Fučík

 

 

HC Vimperk: Podskalský – Vavřík, J. Předota, Voldřich, Horejš, R. Sitter, Vávra – Slabý, Paule, Kouba, Lang, Hail, Plouhar (30. Gabauer), P. Novotný, J. Sitter, Vl. Pešl st.

 

 

Ke druhému mistrovskému utkání krajské ligy zajížděli vimperští hokejisté na led Českého Krumlova a začátek utkání se pro ně vyvíjel nečekaně dobře, když se již po třiceti vteřinách hry, po nahrávce Slabého, prosadil Paule. Domácím se podařilo srovnat stav brankou z osmé minuty a za další tři minuty využívají početní výhodu a nedůslednou obrannou hru Vimperka a zvyšují na 2:1. Hra byla vyrovnaná, šance se střídaly na obou stranách. V 17. minutě zakončuje spolupráci prvního vimperského útoku Kouba a srovnává stav na 2:2.

 

 

Ve druhé části přibylo nepřesností a také vyloučení, na čemž měl podíl i hlavní rozhodčí Stach, který jakoby hosty z Vimperka držel na uzdě. Domácí třemi góly zvýšili vedení na 5:2, které v závěru třetiny korigoval z trestné lavice vracející se Lang, který povedenou ranou do levého horního roku krumlovské branky snížil na 5:3.

 

 

Hosté bojovali i na začátku poslední třetiny a jejich úsilí přineslo branku v 50. minutě, kterou vstřelil Paule po asistenci Kouby. Vimperští s cílem vyrovnat zkorigovali sestavu a domácí se začali bát o výsledek. Když se hosté chystali zkusit hru bez brankáře, hlavní rozhodčí velmi přísně vylučuje Vávru na dvě minuty, který si k tomuto trestu nakonec odnesl i osobní trest do konce utkání. Hosté i přes oslabení zkoušejí power play, ale stav utkání se již nemění a vimperští prohrávají 5:4 a z vyrovnaného utkání si neodváží ani jeden bod.

 

 

Za zmínku stojí výkon mladého obránce Vavříka, který si, coby čerstvý junior, počínal při premiéře v dospělém hokeji, velice zdatně. Další utkání sehraje Vimperk proti obhájcům loňského vítězství, hráčům David Servisu, v jehož dresu se na vimperský led po dvou týdnech vrátí Martin Janda, který je v týmu letošního favorita na titul na hostování. Utkání se hraje ve Vimperku v neděli 5. října a pro oslabený vimperský tým to bude těžká zkouška. Přijďte nás podpořit.

 


foto:Zdeněk Formánek