Aktualizováno – Sportovní víkend 18.10.-19.10.

Fotbal:

 

KP starších žáků

Šumavan Vimperk- Milevsko 6-1  (2-1)

        

góly: Frček L.  3,Formánek J.  2  , Koloušek T,

 

sestava: M.Jaroš – J.Formánek,,D.Kadlec, D.Samec, M.Uhlík, V.Matoušek ,O.Rod. ,L.Frček ,V.Šimandl, T.Koloušek, J.Chrášťanský

 

střídali: J.Koubek, J.Zahradník, Š. Pineau, V.Bízek

 

 

Hodnocení trenéra Jiřího Formánka

Dnes jsme odehráli velmi dobré utkání. Hosté měli založenou hru na třech rychlonohých hráčích. S tím jsme si ,ale tak po 20 minutách hry poradili a hlavně ve druhém poločase je nepustli do šance.

Myslím si, že rozhodující  moment zápasu byl v prvním poločase, kdy Michal Jaroš chytil velkou šanci a prakticky z protiútoku dal Lukáš Frček na 2-0. Po chybě v obraně jsme si trošku na konci poločasu  sami zkomplikovali život a dostali na 2-1.

Druhý poločas už byl v naší režii a dovedli jsme utkání do vítězného konce. Za zmínku stojí hattrick Lukáše Frčka a dva góly svátečního střelce Honzy Formánka.

 

Stínem utkání byl jeho konec, kdy hosté neunesli vysokou porážku a po zápase bez podání ruky odešli do kabin. To do mládežnického fotbalu opravdu nepatří!!!

 

Za dnešní předvedený výkon velký palec nahoru!!

 

{gallery}vimperk/2014/10_rijen/fotbal_st_zaci_vimperk_milevsko/{/gallery}

 

 

KP mladších žáků

Vimperk – Milevsko 9:5 (3:2)

branky: Koloušek 4, Děd, 2, Bízek 2, Vrábel – Hadáček 3, Doubek, vlastní gól Bízek

 

sestava Vimperka: Tachajev, Vrábel, Sýs, Červený, Koloušek, Pineau, Matoušek, Děd, Bízek

 

Lukáš Sýs – trenér:
Z naší strany jedno z nejhorších utkání, i když to podle výsledku nevypadá. Kluci hráli bez chuti. Pochvalu zaslouží až za posledních 10 min., kdy jim “teklo do bot”, tak zabrali. Soupeř hrál oproti nám aktivně a využíval chyb v naší defenzivě k brejkům, které s přehledem proměňoval vynikající Hadáček. Doufám, že se kluci z tohoto utkání poučí a příště začnou makat od začátku.

 

{gallery}vimperk/2014/10_rijen/fotbal_ml_zaci_vimperk_milevsko/{/gallery}

 

 

 

Hokej:

 

ZS Vimperk 18.10.2014 zápas ročníků 2007,2008 soupeř HC Loko Veselí nad Lužnicí

 

2007: HC Vimperk – HC Loko Veselí 4:12 

 

branky:Velek 3,Kouřim Š. 1.  asistence: Krejsa.

 

Sestava:Potůček,Koška J.,Myslík J.,Pixa,Eigner,Jirán V.,Kouřim Š.,Krejsa,Velek.

 

 

2008: HC Vimperk – HC Loko Veselí 11:3 

 

branky: Jirán D. 5.,Kouřim D.3.,Vondrášek 2.,Košnař 1.,  asist:Košnař,Vinš,Vondrášek.

 

Sestava:Jeřábek,Drabeš F.,Vinš,Košnař,Vondrášek,Jirán D.,Kouřim D.,Švík,Samek.

 

Vyjádření trenéra Davida Vinše:Co se týče ročníku 08 byla to pro kluky premiéra na domácím ledě všichni makali a dodržovali pokyny co jsme si řekli výborně zachytal brankář Jeřábek.Z mojí strany velká spokojenost,ikdyž o výsledek tady u těchto malých dětí vůbec nejde.Na druhé straně u ročníků 07 se projevila vyzrálost Veselských hráčů,kteří ukázali větší zkušenost.Celkově kluky s kolegou J.Myslíkem chválíme za předvedenou hru a bojovnost.

 

{gallery}vimperk/2014/10_rijen/hokej_deti_vins/{/gallery}

 

 

Junioři:

HC Slavoj Č.Kruumlov-HC Vimperk 3:7(0:4,1:3,2:0)

Branky Vimperka:Vítovec,Hlavica 2,Novotný,Krejsa,Žampach

Sestava:Robl-Myslík,Kačmár,Marek,Žampach-Novotný,Sitter J.,Bárta-Vítovec,Hlavica,Buček-Krejsa,Ptášnik,Kutil

 

Junioři museli o body v Krumlově tvrdě bojovat, ač tomu výsledek nenapovídá.Domácí hráli urputný hokej a byli hodně důrazní,naopak vimperští lépe a více bruslili a byli šikovnější v zakončení což rozhodlo o výsledku.

 

 

A-tým HC Vimperk – HC Tábor B 6:5 sn. (2:1,2:2,1:2-1:0)

 

Branky a nahrávky: 2. Gabauer, 18. Vavřík (Voldřich), 23. Novotný (Hail), 24. Slabý (Kouba), 55. Hail (Král), rozhodující nájezd Slabý – 12. Heršálek (TS), 28. Prštický (Drda), 34. Heřmánek (Pechánek), 50. Drda (Ježek, Pechánek), 58. Heršálek (Ježek, Hubáček)

 

Vyloučení: 4:10, navíc Drda, Trieb (TÁB) 10 minut

 

Využití: 3:0

 

Rozhodčí: Poskočil – Schlixbier, Oudes

 

Diváků: 300

 

HC Vimperk: Podskalský (Pixa) – Myslík, Vávra, R. Sitter, Horejš, Voldřich, Vavřík – Slabý, Paule, Kouba, B. Král, Hail, P. Novotný, J. Sitter, Lang, Gabauer

 

HC Tábor B: Šelepa – Samec, Trieb, Škulina, Hošek, Karpíšek, Pospíšil – T. Heršálek, Heřmánek, Hubáček, Drda, T. Pechánek, Prštický, Kratochvíl, Rižák, R. Ježek

 

Dalším soupeřem vimperských hokejistů byl dosud neporažený tým Tábor B, který po čtyřech odehraných kolech vedl tabulku Krajské ligy. Začátek domácím hráčům vyšel, když ve 2. minutě po skrumáži před brankou otevřel skóre utkání Gabauer. Nutno podotknout, že brankář Tábora neměl při této brance zrovna čisté svědomí. Poté se hra zrychlila a hosté přesnou kombinační hrou a dobrým pohybem dokazovali, že jsou právem v čele soutěže. Ve 12. minutě hostující hráč unikl domácí obraně a vyloženou brejkovou šanci musel vyřešit pouze za cenu faulu Voldřich. Následovalo trestné střílení, které hosté s velkou dávkou štěstí proměnili a srovnali stav na 1:1. Vstřelená branka hosty povzbudila a nadále zaměstnávali Podskalského v brance Vimperka. Ten však svůj tým podržel. Tlak hostí přerušilo až oslabení v 16. minutě, které navíc dokázali vimperští potrestat, když obránce Vavřík tečoval Voldřichovu střelu a svým prvním gólem v kategorii dospělých vrátil vedení na stranu domácích – 2:1.

 

Hosté ve druhé části začali aktivněji, výborným forčekingem nabourávali domácí rozehrávku, čímž se dostávali do šancí, které však zlikvidoval dobře chytající golman Podskalský. A tak branky padali na druhé straně. Domácí se díky trefám Novotného a Slabého, které od sebe dělilo přesně 60 sekund, dostali do slibného tříbrankového vedení. Zkušení hosté nesložili zbraně a ve 28. minutě snížili na 4:2. V polovině utkání byli v rychlém sledu vyloučeni postupně tři hostující hráči a domácím se naskytla příležitost v podobě přesilové hry pěti proti třem. Pro domácí to však nebyla výhoda. Když už se vimperské pětici podařilo dostat do útočného pásma, nedokázali si poradit se třemi bránícími hráči a hostujícího brankáře téměř neohrozili. Čtyři minuty trvající přesilová hra tak zůstala trestuhodně nevyužita. A trest záhy opravdu přišel. Sotva se zavřela vrátka na trestné lavici, poslední vyloučený hráč hostí se vrátil na led a okamžitě snížil na 4:3.

 

Na začátku třetí části měli hosté výhodu přesilové hry, která se přenesla z konce druhé třetiny, ale domácím se zatím podařilo vedení ubránit. To platilo až do 50. minuty, kdy tlak hostí vyústil v branku na 4:4. S domácími to v tu chvíli nevypadalo dobře a hosté byli naopak plni sil. V 54. minutě se domácí opět ujali vedení v zápase, když se prosadil kapitán Hail – 5:4.

 

Vidina tříbodového vítězství se vimperským rozplynula dvě minuty před koncem zápasu. Hosté po chybě domácí obrany opět srovnali na 5:5 a tento výsledek se do konce základní hrací již nezměnil. Vimperk tak potřetí v řadě dovedl utkání až do samostatných nájezdů. Stejně jako v minulém utkání v Písku zůstali oba brankáři během prvních tří sérii nepřekonaní. Za táborským brankářem však dvakrát zvonila tyč, kterou trefil jako první jedoucí Voldřich a po něm také Slabý. V dalších sériích za domácí neuspěli Voldřich a Král, stejně jako dva táborští hráči. V šesté sérii se k nájezdu rozjel opět Slabý a bekhendovým blafákem překonal hostujícího brankáře, a protože Podskalský předtím pokus hostí chytil, získali domácí druhý bod za vítězství 6:5 po samostatných nájezdech.

 

Další utkání sehrají vimperští v sobotu 25. října na stadionu v Jindřichově Hradci proti Žirovnici, která posílená o dvojici zkušených jindřichohradeckých odchovanců Šachla a Ondřeje, zvítězila v posledních třech utkáních a v tabulce jí s 9 body patří 6. místo.

 

 

{gallery}vimperk/2014/10_rijen/hokej_muzi_vimperk_tabor/{/gallery}

 

 

Basketball

 

Bk Vimperk – Sršni Písek “B“ 58:43 (10:9; 33:17; 47:27)

 

K prvnímu zápasu sezony nastoupili vimperští basketbalisté proti týmu z Písku. Rezerva ligového píseckého družstva byla v loňské sezoně týmem, který se dostal mezi čtyři týmy do vyzařovacích bojů, na úkor právě Vimperka. I během sezony bilance vzájemných utkáních jasně vyznívala pro tým z Písku. Nejdříve ve Vimperku vyhrála v prodloužení a poté na domácí palubovce po velkém boji, zvítězila o pouhé dva body. Bylo tedy co oplácet a napravovat. Od začátku zápasu bylo jasné, že se bude jednat o utkání, kde bude hrát prim hlavně obrana. Písecká sestava neměla sice žádného urostlého hráče v podkošovém prostoru, ale to doháněla agresivitou a napadáním doskakujících hráčů domácích ve více lidech a často se jim podařilo vybojovat i zdárně vypadající doskočený míč domácím hráčem. Ale dá se říci, že to byla asi jediná herní vlastnost, kterou Písečtí nad domácím celkem dominovali. Domácí se převážnou část zápasu snažili o týmovou hru a připravování čistých střeleckých možností. Oproti tomu, písecké družstvo se spoléhalo převážně na individualistické dovednosti svých hráčů. Tyto pokusy často skončili na výborně bránící pětici domácích a nebýt už zmíněných útočných doskoků hostů, mohlo být skóre obdržených bodů ještě nižší. Pouze první čtvrtina zápasu byla vyrovnána, především špatnou úspěšností střelby, ale poté už domácí jasné dominovali na obou palubovkách. Menší zaváhání nastalo ještě ke konci zápasu, kdy pod vidinou dvaceti bodového vedení, obrana domácích přestala tak důkladné bránit a povolila píseckému týmu menší korekci ve výsledku.

 

Střelci Bk Vimperk: J.Hodina 20, F.Doule 11, M.Matyk 8, M.Susol 7, K.Vácha 6, R.Klímek 4 a P.Lukáš 2

 

 

Bk Vimperk – Bk Kaplice 58:64 (12:19; 27:38; 39:51)

 

Do dalšího domácího utkání nenastoupil nejlepší střelec z utkání s Pískem J.Hodina, který si při plnění obraných povinností přivodil zranění v dolní části těla a byl tedy donucen toto utkání vynechat. Utkání bylo od začátku v režii hostujících, kteří nenechali nic náhodě a přijeli se 12 hráči na soupisce. Převážné hostující L.Hejný dělal svým pohybem v podkošovém prostotu problém pro domácí obranu. Vimperští se nedokázali tak snadno dostávat ke střeleckým pozicím a často volili zbrklé a těžké střely, které měly malou šanci na úspěch. V průběhu zápasu se vedení hostujících hráčů vyšplhalo až na 17 bodů. Domácím se nic nedařilo a nejvíce je sráželo velké množství ztrát, které byly zapříčiněny jak špatným rozhodnutím domácích hráčů, tak i výborným napadáním hostujícího celku. Ve čtvrtém dějství se pokusil vimperský tým o poslední nápor a o pokus zvrátit výsledek ve svůj prospěch. Důslednější obranou a především zlepšeným pohybem a i střeleckou úspěšností, se pomalu začal rozdíl mezi oběma celky snižovat. Přes velkou bojovnost převážně na konci třetí periody a celé čtvrtiny poslední, se nepodařilo hostující celkem dohnat a překlopit stav počítadla bodů ve vimperský prospěch.

 

Střelci Bk Vimperk: F.Doule 19. M.Sitár 11, M.Matyk 10, K.Vácha a R.Klímek po 6, M.Susol 4 a

P.Lukáš 2

 

 

Bk Tábor – Bk Vimperk 56:52 (14:14; 28:25; 37:38)

 

K prvnímu venkovnímu utkání odjel Vimperk hned na půdu jednoho z největších kandidátů na výhru v celém ročníku. Na palubovku Bk Tábor, který hraje pravidelně druhou ligu, ze které po nedobré loňské sezoně spadl do krajského přeboru, který hraje i Vimperk. Především o hodné vyšší sestavě, se předpokládalo, že převážné v podkošovém prostoru, to bude jasná záležitost domácího celku. Vimperští ale svou výšku doháněli důrazem a bojovností a Táborským pivotům prakticky nedovolovali útočný doskok a ani střílení košů. Zápas byl ve znamení neproměňování střeleckých pokusů u obou týmů. Oba týmy se tedy spíše začali soustředit na obranu. Celá první půle byla vyrovnanou záležitostí a na každý domácí koš, vimperský celek dokázal najít odpověď. Až v samém závěru, současné s hvizdem rozhodčího, trefil domácí hráč trojkový pokus a domácí celek se tak dostal do trojbodového vedení. Během třetího dějství se hostující celek pozornou hrou dostal dokonce do vedení, které v závěrečné čtvrtině vyšplhalo až na šestibodové. Domácí celek zřejmě pod tíhou neočekávaného vývoje zápasu, nevěděl co hrát a přímo se trápil. Bohužel pro Vimperské, se tři minuty před koncem sesypala útočná fáze hostujících a slabší chvilku si vybrala i obrana, která nechala dvakrát za sebou domácího hráče zcela volného pod košem, který zaznamenal velmi snadný koš. Díky tomu se domácí celek nakonec radoval z těsného a velmi vybojovaného vítězství.

 

Střelci Bk Vimperk: M.Matyk 15, F.Doule 13, M.Susol 11, M.Sitár 7, J.Hodina 4 a M.Gála 2

 

Následující utkání odehraje Bk Vimperk na domácí palubovce v sobotu 25.10. od 17:00 proti J.Hradci a v neděli 26.10. od 9:30 proti Pelhřimovu.

 

 

foto:Zdeněk Formánek