Ohlédnutí za hasičskou ligou dětí

¨

Finále Šumavské hasičské ligy dětí

 

hasici liga 4

 

Poslední zářijovou sobotu se v Dolanech uskutečnilo finálové kolo Šumavské hasičské ligy dětí v požárním útoku. O poslední body do celkového pořadí bojovalo 19 soutěžních týmů. Skvěle připravená trať slibovala divákům velikou podívanou a rychlé časy. Jako první se na startovní čáru postavily týmy mladších. Nejrychlejší čas požárního útoku zaznamenal tým Jámy B 16,41 s, druhé místo obsadily Žihobce 16,97 s a na třetím skončil Třísov 17,36 s.

 

hasici liga 6

O celkovém vítězi nebylo rozhodnuto ani v kategorii starších. Zde si však první místo a dosud rekordním časem ligy 12,66 s nenechali uniknout borci z Jámy, na druhém skončily Žihobce 13,39 s a třetí místo s časem 14,36 s obsadil tým Vacov A.

 

Slavnostní vyhlášení 20 nejlepších týmů ligy se uskutečnilo ve Vacově v obecním sále, kde pro děti místní hasiči připravili zábavné odpoledne. Vítězem ligy letošního ročníku se v kategorii mladších stal tým Jámy B, druhým nejlepším byl vyhlášen Třísov a třetí místo obsadil Vacov B. Právě tým Vacova B přišel na poslední soutěži neplatným pokusem o celkové prvenství. V kategorii starších se na prvním místě umístila Jáma, druhým nejlepším týmem byly vyhlášeny Žihobce a na třetím skončil Dřešín B. V celkovém hodnocení se neztratil ani nováček ligy tým Chlumu u Křemže, který obsadil páté místo.

 

Do letošního ročníku dětské ŠHL bylo zařazeno celkem 6 soutěží – v Žihobcích, Budilově, noční v Benešově Hoře, Dolanech, Dřešíně a finále v Dolanech. V požárním útoku změřilo své síly 40 soutěžních týmů z  Prachaticka, Klatovska, Strakonicka a Českokrumlovska.

 

Michal Roučka, foto Lukáš Chum

 

{gallery}susice/2014/10_rijen/hasici_liga_finale/{/gallery}