Tipovačka: první metr v zimní sezóně

Zima se blíží a s ní přichází nová tipovačka týkající se sněhu. Pojďte si s námi zatipovat, kde  a kdy přesáhne vrstva sněhu jeden metr nejdříve? Bude to například na beskydské Lysé Hoře nebo na krušnohorském Klínovci? Nebo snad na krkonošské Labské Boudě? Někteří si vsadí na šumavský Poledník, Březník či Plechý? Možností je mnoho, samozřejmě, že se může stát, že metrová vrstva nenapadne za celou zimu nikde, ale to si z milovníků zimy nepřeje snad nikdo. 

Otázka tedy zní: Kdy a kde bude v zimní sezóně 2014/2015 jako první pokořena metrová vrstva sněhu v České republice?

Podmínky soutěže: stanovit co nejpřesněji datum a místo, kde bude ležet jako první vrstva sněhu 100 cm na území České republiky. Doložit lze vrstvu sněhu například fotografií sněhové tyče, která však musí splňovat základní podmínky umístění (ne v závěji, v uměle vytvořené vrstvě sněhu apod.). Uznány budou samozřejmě údaje ze sítě meteostanic ČHMÚ nebo údaje ze sněhových latí portálu Šumava.eu apod. Uznány budou v tipech i dva německé vrcholy, Grosser Arber a Fichtelberg, které leží v těsné blízkosti naší hranice a je zde profesionální měření výšky sněhové pokrývky.

Své tipy zasílejte na email nautilu@seznam.cz , ve tvaru jméno, lokalita, přesné datum,  uzávěrka tipů je 30. listopadu 2014

Pokud dojde ke shodě lokality a datumu, přednost dostává čas odeslání emailu, proto neváhejte a posílejte své tipy co nejdříve.

Po uzávěrce budou Vaše tipy zveřejněny.

(ir)