Nejen klasika, ale i country

Nejen klasika, ale i country

 

Kurz taneční a společenské výchovy není jen o základech společenského chování a klasických tancích jako jsou polka, valčík, waltz, tango…Mezi oblíbené tance, které se účastníci kurzů tanečních učí rádi, patří například latinsko-americké (samba, ča-ča), nebo i country.

 

DSC 0055

 

Country tance se v různých formách a podobách “aplikují”, kromě vysloveně klasických cuntry bálů, kde se jako samozřejmost bere kovbojské oblečení a boty s ostruhami, i na nejedné tancovačce. A když se sejde hned několik párů, které country opravdu umí, je radost se na ně dívat (případně se přidat). Svižné country tance jsou ovlivněny Anglií, Skotskem, Irskem a Francií, přesto jsou zcela svébytné.

 

DSC 0255

 

Základy country tanců se v pátek na další lekci kurzu tance a společenské výchovy učili i mladí adepti tance ve Vimperku, pod vedením členů taneční skupiny a western klubu “Osm a půl opice” ze Strakonic.Počáteční rozpaky se pomalu měnily v radost z pohybu a jistotu a koncem lekce už si páry velmi obstojně “skočily”. Atmosféra byla živá, nabitá energií, jak to na správných country zábavách bývá.

 

DSC 0086

 

Příští týden čeká tanečníky druhá prodloužená a první prosincový pátek už Závěrečný věneček letošního kurzu (KD Cihelna), kde předvedou, co se za 10 výukových lekcí naučili.

 

{gallery}vimperk/2014/11_listopad/tanecni_21.11./{/gallery}

 

Foto: Zdeněk Formánek
-red-