Další úspěchy mažoretek Klapeto 3

Další úspěchy mažoretek – skupiny juniorek Klapeto 3

 

klapeto  2

 

Po základním kole ve Zruči nad Sázavou, které bylo pro mažoretky odrazovým můstkem (7 zlatých, 2 stříbrné a 1 bronzová medaile), se konala kola semifinálová a finálová. I tady se děvčatům velice dařilo. První semifinále proběhlo 1. 5. 2015 v Bělotíně na Moravě. Zde se skupina s náčiním baton umístila na 3. místě. Další bronz si odvezly Nella Pflanzerová a Simona Kostková za své duo pom pom a Nella Pflanzerová za sólo pom pom.

 

První místo a zlatou medaili obhájila se svým sólem pom pom Zuzana Kubíčková. Krásné 4. místo vybojovala i Nela Fleišmanová se sólem baton. Bohužel hodinu před odjezdem na semifinále onemocněla jedna mažoretka, takže skupina byla v oslabení. Přesto výsledky děvčat byly velice pěkné. Anetka Fleišmanová si po uzdravení dojela do semifinále ve Stochově pro 4. místo se sólem pom pom. Po semifinálovém kole následovala finále. První finále bylo 17. 5. 2015 ve Valticích. Zde si mažoretky vybojovaly opět pěkná umístění. Aneta Fleišmanová 3. místo v disciplíně sólo pom pom, Zuzana Kubíčková 2. místo v té samé disciplíně, ale v kategorii seniorky.

 

Skupina s náčiním pom pom obsadila 3. místo a tím získala postup do kategorie „A“. 24. 5. 2015 se konalo další finále v Náchodě. Zde se juniorky probojovaly ve skupině „A“ na 6. místo a tím získaly postup na 10. Mistrovství Evropy do města Kedzierzyn – Kozle v Polsku 27. – 28. 6. 2015. Se svou show Madagaskar vyhrály 2. místo a staly se 1.Vicemistryněmi České republiky s postupem na 3. World Championship Majorettes Sport 26. – 29. 8. 2015 do Prahy. Děvčata blahopřeji !

 

Mgr. Dana Kubíčková  

 

{gallery}vimperk/2015/06_cerven/klapeto/{/gallery}