Z vimperské pily ukradl trezor

Krádež trezoru

Vimperk – Pachatel odcizil trezor z jedné pily na Vimperku, způsobil tím škodu za nejméně 430 000 korun

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinů krádeže a poškození cizí věci. Dosud neznámý pachatel se z pátku na sobotu vloupal do objektu jedné pily na Vimpersku. Následně z kanceláře odcizil volně stojící nezajištěný bezpečnostní trezor (šedé barvy, stáří 1 rok, s dotykovým displejem a otočným kolečkem na otvírání v přední části dvířek, váhy 80 kg a rozměru 80 x 40 x 35 cm). V trezoru se nacházela finanční hotovost v českých bankovkách a v bankovkách Euro. Pachatel krádeží trezoru způsobil poškozené organizaci škodu za nejméně 430 000 korun.

Vimperští policisté společně s kriminalistickým technikem provedli ohledání místa činu a nyní po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

Půjdou znovu sedět

Vimperk – Dva muži půjdou opět k soudu, nyní za krádež mikin. Vimperští policisté sdělili podezření z přečinu krádeže spáchané ve spolupachatelství dvěma mužům ve věku 19 a 25 let z Vimperska. Oba podezřelí odcizili v polovině března 2015 v odpoledních hodinách ze sušárny domu ve Vimperku dva kusy pánských mikin, čímž jejich majiteli způsobili škodu za nejméně 4 000 korun. Oba podezřelí se uvedeného jednání dopustili i přesto, že již byli za obdobný přečin v posledních třech letech odsouzeni rozsudkem okresního soudu.

Další prověřování provádí vimperští policisté ve zkráceném přípravném řízení, proto se oba muži budou do dvou týdnů ze svého jednání opět zodpovídat před soudem.

 

-red, p cr-