Nejmenší hokejisté začali letní přípravu

 

 

Malí hokejisté trénují i bez ledu

 

 

DSC 0066

 

Kdy jste začali suchou letní přípravu a jak dlouho bude trvat? 

Letní přípravu nejmenších Vimperských hokejek jsme začali 5.května  a scházíme se každé uterý na hřišti nebo v tělocvičně. Příprava potrvá do konce června. Po posledním tréninku plánujeme v areálu u Šumavouse rozlučku a poděkování klukům za přístup a docházku.

 

Jak takový malý hokejista trénuje v letní přípravě?

Určitě by mělo vše být formou hry, aby to kluky a holky bavilo,aby se na trénink těšili. Pracujeme na obratnosti a práci s holí a střelbě. Docházka je zatím to, co mě nejvíc potěšilo. Trénujeme ve 20 lidech a my trenéři se snažíme udělat co nejvíc, aby děti odcházely a přicházely s ůsměvem.

 

Kdy se dostanou děti poprvé na led?

Na led půjdeme tady doma ve Vimperku začátkem září. Nikam dojíždět nebudeme. Plánujeme víkendové soustředění na Lipně, jinak prázdniny mají kluci volno. Zrovna dnes jsem je přihlásil na dvoudenní turnaj v České Lípě, který proběhne na konci září .Moc se těším na ‘porci’ zápasu, kdy kluci odehrajou 7-8 zápasů za 2 dny, navíc se soupeři jako je Kometa Brno, Slovan Bratislava, Slavia Praha to se taky jen tak nepoštěstí.

 

Kolik dětí postoupilo o třídu výše a kolik nových dětí začalo?

Ze školičky bruslení, spolu s novými trenéry, k nám přišlo 11 dětí a 3 trenéři. Zatím spolupracují všichni na výbornou.

 

Budou mít děti o prázdninách volno nebo budete trénovat i přes léto?

Prázdniny budou volné, at si děti užijí babičky a dědečky a dovolenou s rodiči. O to víc se budou těšit na led.

 

DSC 0040

 

Nedávno vás na tréninku navštívil Šimon Hrubec, co na to děti říkaly?

Bylo to zajímavé a hodně pozitivní setkání jsem rád, že kolega Berta Voldřich s tímto nápadem přišel a kluci měli o další zážitek postaráno. Hlavně Šimon zapůsobil jako pravý profík a i já jsem byl moc mile překvapen z jeho vystupování. Kluci dodnes běhají v tričku s jeho podpisem:-). Bylo to povedenné zpestření tréninku.

 

Kolik plánujete v sezóně 2015 – 2016 zápasů a turnajů?

V sezoně 2015-16 nás čeká celkem 6 turnajů ČSLH, které jsou dané. Na zbytek nás zvou soupeři, nebo si turnaj uděláme doma ve Vimperku. V loňské sezóně jsme odehráli 10 turnajů se 27 zápasy. Letos začneme v září v České Lípě, pak bychom chtěli odehrát přátelské zápasy se Strakonicemi a Milevskem a pak už půjdeme naplno do sezóny. Porci zápasů a turnajů bych chtěl oproti loňsku  navýšit. Musíme ale opatrně, máme u nás i děti ročníků 2010, tak abychom je hned na začátku jejich kariéry nezahltili… Chceme se s kolegy, Bertou Voldřichem, Milanem Karvanem, Vojtou Huříkem ,Matějem Roblem a Tomášem Skalickým, zaměřit hlavně na tréninky na ledě, na bruslení, protože to je základ dnešního hokeje. Turnaje budou letos jako bonus, jako odměna za tvrdou práci na tréninku.

 

DSC 0097


“Jsem hlavně rád,že letos se rozšířil počet trenérů, že je nás na vše víc ,myslím si že jak parta kluků tak trenérů je výborná a já si přeji, aby vše vydrželo a klapalo jak má,” řekl na zavěr trenér David Vinš.

 

 

{gallery}vimperk/2015/06_cerven/vins_hokejovy_trenink/{/gallery}

 

 

 

Foto: Zdeněk Formánek