Veřejná sbírka pro 6 dětí je vyhlášena

Už jste někdy pomohli tím, že jste vyprodali koncert? Ne? Tak to zkuste právě teď – pro dobrou věc!

annak 2

Předprodej na první koncert Anny K. ve Vimperku (19. 9. ) běží!

 

Šumava na nohou zahájila předprodej a všechny prostředky z něj putují do veřejné sbírky.  Organizátoři Koncertu Šumava na nohou od začátku tvrdili, že chtějí vybrané vstupné věnovat na věci, které pomohou postiženým dětem.

 

Proto vyhlásili veřejnou sbírku, kterou jim Krajský úřad v Českých Budějovicích dva dny před zahájením předprodeje – 13. 7. 2015 –.potvrdil.

Konkrétně to znamená, že 100 % všech prostředků vybraných za vstupné během trvání sbírky bude použito na věci pro 6 dětí, které bude Šumava na nohou letos podporovat. Jedná se o matraci, hygienické pomůcky, termopytel na dospělou osobou, benecykl (kočárek na dospělou osobu), příspěvek na invalidní vozík a pobyt v lázních, nebo tablet.

 

VSTUPENKY se prodávají na několika místech na Šumavě i ve velkých regionálních centrech – v Českých Budějovicích, v Prachaticích, Strakonicích a v Sušici.

Každých 290 Kč, které za jednu vstupenku kdokoli na těchto prodejních místech zaplatí, bude poukázáno na zvláštní účet zřízený pro tuto sbírku. Koncert Šumava na nohou naplní svůj cíl, když se ho podaří vyprodat.

 

V tom případě bude možné splnit podporovaným dětem – Báře, Barušce, Lucce, Pavlíkovi, Jonášovi a Tomášovi a jejich rodinám – ta přání, se kterými se na Šumavu na nohou obrátili. Nebudou tratit ani návštěvníci koncertu.

 

Anna K. a Olats Otesoc ve Vimperku ještě nevystupovali a včetně vimperských Narttu jde o interprety, které stojí za to vidět naživo. Každý z nás se tedy bude moci v září dobře bavit. Pomáhat může každý už teď: nejen tak, že si koupíte lístky, které jsou přímo ve Vimperku  v předprodeji v Městském kulturním středisku, na baru v KD Cihelna a v Trafice u Jelena, ale i tím, když prostě půjdete na Facebook Šumavy na nohou a budete sledovat jejich stránky a šířit jejich příspěvky. Zvyšujete tak šanci, že si lístky na koncert koupí i další lidé a koncert se vyprodá.

 

 

web spolku:  www.sumavananohou.cz

facebookové stránky : Šumava na nohou

 

Zveřejnění vyúčtování sbírky musí být podle zákona provedeno na stejných místech, kde bylo oznámení o konání sbírky zveřejněno. Tento server tedy bude jedním z míst, kde si vyúčtování sbírky budete moci prohlédnout. Mělo by k tomu dojít ke konci října 2015. Účetnictví celé akce bude spolek předkládat ke kontrole také Radě města Vimperk a proúčtování sbírky zkontroluje i Krajský úřad Jihočeského kraje. Spolek Šumava na nohou tak kromě pomoci potřebným dětem splní i požadavek na naprostou transparentnost při pořádání celé akce.

 

Držme Šumavě na nohou palce a pomozme jim, ať se vše podaří.  

 

 

(red)