Bazén po měsíci

Vimperský bazén navštívilo během měsíce téměř šest tisíc lidí

 

 

Nově zrekonstruovaný Areál vodních sportů ve Vimperku je otevřený první měsíc, za tu dobu ho navštívilo téměř šest tisíc lidí.

 

„S návštěvností jsme zatím velice spokojeni. Uvidíme, jaké počasí bude po zbytek prázdnin,“ uvádí Jan Král, jednatel společnosti Městské služby Vimperk, která bazén provozuje. Během 31 červencových dnů bylo ve Vimperku 16 koupacích dní. „Mezi tyto dny počítám ty, kdy se přišlo vykoupat více než sto lidí. Samozřejmě byly studené dny, kdy nepřišel vůbec nikdo, nebo jen hrstka návštěvníků,“ uvádí Jan Král s tím, že rekordním dnem byl 7. červenec, kdy vstupenku zaplatilo 585 lidí. Lidé z Vimperka si také oblíbili ranní kondiční plavání – mezi sedmou a devátou hodinou je bazén vyhrazený pouze pro kondiční plavce. „Než se během dne ohřeje, je voda ráno studená i tak si chodila zhruba dvacítka lidí zaplavat,“ uvádí Jan Král.

 

Plány s Areálem vodních sportů ve Vimperku I. etapa – venkovní bazén s atrakcemi a příslušnými technologiemi. II. etapa – výstavba šaten a parkoviště III. etapa – fitness a restaurace IV. etapa – zastřešení bazénu V. etapa – výstavba venkovního bazénu „To jsou ale současné plány. Nalézt ideální možnost dalšího rozvoje areálu bude také úkolem členů Výboru pro rozvoj města Vimperk. Ten se bude v následujících měsících či letech se snažit vyřešit klíčové problémy, které trápí místní, ale také nabídnout zajímavosti turistům, kteří do Vimperka přijedou,“ uvádí místostarosta Vimperka Jiří Cais, předseda Výboru. (více o „Výboru“ ve druhé tiskové zprávě, pozn.aut.) Stavba první etapy Areálu vodních sportů ve Vimperku vznikla díky přidělené dotaci z programu ROP Jihozápad, kterou město Vimperk obdrželo v roce 2013. Stavba vyšla na zhruba 30 milionů korun, dotace pokryla více než 22 milionů korun z této částky. Okolo jsou nové lavičky, lehátka, slunečníky nebo hřiště na volejbal. Pro děti jsou zde připravená i pískoviště i malé bazénky.

 

Vstupné do bazénu je 50 korun, děti, důchodci a ZTP za 30 korun. Děti do jednoho metru mají vstup zdarma.

Provozní doba – 10.00 – 19.00 hodin Pro kondiční plavání je vyhrazená doba od 7 do 9 hodin.  

 

(tz,vpk)