Připravte stroje a na start!

minigp 040

 

Již tento pátek 28. srpna se bude konat 3.ročník netradičního závodu dětských odrážedel Mini GP Prachatice

 

Dopravní hřiště u koupaliště Hulák v Prachaticích bude od 15 hodin patřit malým závodníkům od 2 do 8 let, kteří se na trať vydají na všech typech odrážedel – na plastových odrážedlech, kolových odrážedlech i koloběžkách. Organizátorem této tradiční a oblíbené prorodinné akce je nezisková organizace Portus Prachatice, o.p.s.

minigp 035

 

„Jedná se o velmi úspěšnou a již tradiční akci na závěr prázdnin a účastní se jí celé rodiny s dětmi z Prachatic a okolí,“ uvedl ředitel organizace Ing. Petr Šmíd.

„Cílem akce je nejen si zasportovat, zasoutěžit, pobavit se, vzájemně se potkat, ale také poukázat na bezpečnost dětí v silničním provozu, podpořit rodiny s dětmi ke společnému trávení času,“ dodal Petr Šmíd. Všichni závodníci nejdříve budou muset projít prohlídkou technické kontroly, kterou zajistí pracovníci Městské policie.

Proběhne kontrola odrážedel a bezpečnostních prvků, povinnou výbavou každého závodníka je cyklistická helma. Poté se budou moci zaregistrovat do jedné za tří závodních kategorií podle věku: I. kategorie 2- 4 roky, II.kategorie 4 – 6 let a III.kategorie 6-8 let. Závod se pojede na několik vyřazovacích kol. Každý účastník se může těšit na diplom za účast a medaili.

Tři nejlepší z každé kategorie navíc dostanou i věcný dárek.

Pro děti je připraven i doprovodný program jako skákací hrad a několik tvůrčích a sportovních soutěží. Bude připraveno i malé občerstvení. Letošní 3.ročník se koná pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje a za finanční podpory města Prachatice a VZP.

-tz, red-

 plakat mini gp