meks

MĚKS Vimperk – máme chuť a sílu pokračovat dál

První lednové dny definitivně uzavřely rok 2015. Pro mnohé se nový rok začal odehrávat ve znamení začátků, pro další je to “jen” pokračování v tom, co se v roce předchozím podařilo, vybudovalo, rozjelo. To platí o firmách, podnicích, podnikatelích, stejně jako o zájmových organizacích, spolcích i klubech. Ale co se vlastně v loňském roce v našem regionu doopravdy podařilo a co je teprve na začátku? K čemu si připíšeme mínus a co nás obohatilo? Ptáme se těch, jejichž působení nás ovlivňuje především, ať už jde o veřejnou správu, komerční podnikatelskou sféru, nebo kulturně-umělecké a sportovní zázemí.

 

 


Úspěšné vimperské firmy a společnosti přináší svoji bilanci. 

 

 


MĚKS VIMPERK

 

 


Co se vám v uplynulém roce podařilo?

 

 

Zcela novým projektem byla Šumava Litera a vzhledem k tomu, že jsme v této podobě nenašli nic podobného, nebylo kde sbírat zkušenosti.  Nicméně se celku vydařil a splnil očekávání, tedy přispět ke zviditelnění a profilaci Vimperka.  Během celého roku byla poměrně dobrá návštěvnost na pořadech všech možných žánrů a  myslím, že se daří dostávat informace o programu mezi lidi, což spolu souvisí. Ve stále větší míře využívají naše zařízení spolky a různé organizace, což považujeme za důležitý aspekt kulturního a společenského života města. Z těch drobnějších, ale neméně důležitějších věcí, je to třeba dokončení výměny všech výlepových ploch ve městě nebo digitalizace zvuku v sále MěKS.

 

 

 

 

Čím navážete na předchozí rok – jaká vylepšení, aktivity a projekty plánujete letos?

 

 

V letošním roce chceme nabídnou další porci divadelních představení, které se vedle sálu kulturního střediska uskuteční i během prázdnin na zámku v rámci projektu  Divadelního léta.  Na základě loňských zkušeností chceme dál posunout Šumavu Literu a hledat další formy spolupráce se spolky a samozřejmě nikdy nekončící hledání možností propagace jak akcí, tak skrze ně i Vimperka samotného

 

 

 

Jak vidíte vaši firmu na konci roku 2016? Čeho, jakého cíle, byste rádi dosáhli?

 

 

Na konci roku 2016 bych byl rád, kdybych si z čistým svědomím mohl říci, že jsme rok bez problémů a průšvihů zvládli. Že na akce chodilo ještě více lidí než v tom uplynulém, že jsme se vešli do rozpočtu a všichni zaměstnanci mají chuť a sílu pokračovat dál.

 

 

Jaroslav Pulkrábek

 

 

Děkujeme za odpovědi, přejeme hodně štěstí na cestě za vašimi plány a po celý rok příznivé klima a dobré zprávy.

(red)

 ——————————————————————————————————————

 

 

 

    

 

 

{jcomments off}

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu