Nejlepší v kraji? Vimperské žestě!

Žesťové soubory z Vimperku nejlepší v kraji

Ve čtvrtek 17. 3. se uskutečnilo v ZUŠ Vimperk krajské kolo soutěže ZUŠ, kterou vyhlásilo MŠMT ČR v kategorii komorní hra s převahou dechových nástrojů žesťových. Celkem se soutěže mělo zúčastnit 18 souborů, nakonec se jich však z důvodu nemocí zúčastnilo 14. I tak se ve Vimperku sešly soubory, které byly velmi kvalitní, což potvrdil i předseda poroty Walter Hofbauer, který je zároveň předsedou celorepublikové sekce žesťových nástrojů v ústřední umělecké radě ZUŠ.

 

2tr kl ml. 2 tr kl st.

 

ZUŠ Vimperk měla v soutěži celkem 4 soubory. Duo trubek s klavírem ve složení Jakub Korbel, Zdeněk Peleška a Jana Tomášková získalo 2. místo. Stejný soubor ovšem ve složení Petr Picek, David Herc a Lucie Jiroušková získal 1. místo. Žesťové kvinteto, ve kterém hráli Petr Picek, František Jungvirt, Kateřina Bláhová, Jakub Kohout a Zdeněk Fidler získalo 1. místo s postupem do ústředního kola stejně jako další žesťové kvinteto ve složení David Herc, Matyáš Vilam, Jiří Půbal, Martin Probst a David Narin. Tento soubor se zároveň stal absolutním vítězem celé soutěže.

 

zeste vimperk

zestove kvarteto ml. zestove kvinteto st.

 

 

ZUŠ Vimperk tak jako jediná vybojovala dvě postupová místa z celkem šesti. Ústřední kolo se uskuteční ve dnech 6. – 8. 5. v ZUŠ Orlová. Mladé muzikanty tak ještě čeká další kus práce.

O úspěch všech souborů se samozřejmě nejvíce zasloužili jejich učitelé, kterými jsou Karel Škvrna, Martin Vališ, Jan Hrdlička a Jana Zíková.

Mgr. Pavel Vališ, ředitel ZUŠ Vimperk

 

 

 

{jcomments off}