Úspěšní muzikanti a výtvarnice

Další úspěšní vimperští muzikanti a výtvarnice

 

 

O velikých úspěších žáků vimperské ZUŠ na krajské úrovni hrajících na žesťové nástroje jsme již informovali. Krajské úspěchy ale vzápětí po „žesťařích“ zaznamenali i další žáci.

 

Nejprve se 21. 3. zúčastnilo krajského kola soutěže ZUŠ v Českých Budějovicích trio zobcových fléten, ze třídy uč. Petry Vališové. To si ve složení Hana Bednaříková, Sára Sládková, Anna Perglerová přivezlo jako nejmladší soubor celého dne vynikající 2. místo.

O den později vyrazily do Českých Budějovic další komorní soubory. Klarinetové trio (Tereza Zámečníková, Adéla Vokounová, Petra Hrubá) i saxofonové trio (Martina Hercová, Tereza Procházková, Kateřina Gottwaldová) získaly shodně 2. místa. Oba soubory připravoval uč. Petr Staněk.

Posledním zástupcem vimperské školy bylo klarinetové kvarteto hrající ve složení Tereza Zámečníková, Jan Heřta, Adéla Vokounová, Václav Krejsa. Kvarteto pracuje pod vedením řed. Pavla Vališe a za svůj vynikající výkon si vysloužilo od odborné poroty 1. místo.

V týdnu před Velikonocemi se také uskutečnilo krajské kolo mladých akordeonistů a i v něm měla ZUŠ Vimperk svá „želízka v ohni“. Alice Podskalská vybojovala 3. místo, Petra Zíková 2. místo. Kromě děvčat se soutěže zúčastnilo ještě akordeonové trio ve složení Petra Zíková, Josef Kouba, Martin Štrobl. Toto trio získalo 3. místo. Všechny akordeonisté jsou ze třídy uč. Tomáše Rožbouda.

 

ZUŠ Vimperk ale nenavštěvují pouze žáci hrající na hudební nástroje, ale například i výtvarníci, kteří se také závěrem března dočkali ocenění. Některé žákyně se zúčastnily soutěže Mladý módní návrhář, kterou vyhlásila OA, SOŠ a SOU Třeboň.

 

Ocenění získaly: Natálie Minaříková (2. místo) a Anna Kučerová (ocenění za ilustraci a zvláštní ocenění). Obě žákyně tvoří svá díla pod vedením uč. Jiřiny Fleischmannové. Gratulace patří všem žáků i jejich pedagogům.

 

 

Mgr. Pavel Vališ, ředitel ZUŠ Vimperk 

 

 

 

{gallery}vimperk/2016/03_brezen/zus/{/gallery}

 

 

{jcomments off}

 

Vaše reakce, připomínky, komentáře, náměty a podněty k daným tématům můžete redakci zasílat na: info@sumava.eu