Klobása je nejlepší zákusek

Někdo má rád holky, někdo zase vdolky…. a někdo má rád klobásy.

 

 

Česká asociace životního prostředí pod záštitou Dětského centra a penzionu Šumavous pořádá první ročník Klobásobraní.  O menší rozhovor jsme požádali manažerku asociace paní Martinu Langovou.

 

 

Přemýšlím, jakou souvislost má asociace životního prostředí, s Klobásobraním?

 

Vzhledem k tomu, že životní prostředí není pouze o kytičkách a zvířátkách, ale i o prostředí ve kterém se lidé pohybují, tak jsme se rozhodli zkusit něco nového, co by nás a lidi v okolí bavilo. Naším cílem je především ukázat na to, že kolem nás je mnoho šikovných lidí, kteří dokáží vyrobit kvalitní produkty, výrobky, ale také se dokáží bavit. Jako bonus máme mnoho kolegů i na Slovensku, což je blízko do Maďarska a Maďarské klobásy jsou pojem sám o sobě, takže bychom rádi i tímto přilákali lidi z okolí na Klobásobraní a na Šumavous.

 

 

Akce se koná 16.4.2016 v dětském centru Šumavous. Co máte pro návštěvníky nachystané?

 

Tato akce se bude konat poprvé a měla by sloužit především pro lidi, kteří vyznávají heslo: “Klobása je nejlepší zákusek”, ale na své si přijdou i lidé, kteří mají rádi sladké. Připravené budou různé druhy koláčů a buchet domácí výroby, sýry a mnoho dalšího z domácí tvorby především obyvatel Vimperka a okolí. Návštěvníci si budou moci prohlédnout techniku hasičského sboru Vimperk, budou si moci zakoupit grilované klobásy a jiné produkty z Maďarska a jižního Slovenska.

 

 

Centrum Šumavous mají lidé zafixováni s programem pro děti. Je nachystáno i něco pro ně?

 

Akce je ideální pro rodiny s dětmi. Rodiče budou moci využít doprovodný program Šumavousu pro děti Šumavous pomáhá Šumavě (více informací na www.sumavous.cz), a tak si na chvíli odpočinout od každodenních starostí, v klidu si vychutnat kávu a posedět v krásném prostředí.

 

 

Předpokládám, že na Klobásobraní půjde především o klobásy. Jedná se o soutěž, kdy bude vyhodnocena nejlepší klobása. Kdo bude porota?

 

Porotou v této soutěži budou návštěvníci této akce, kteří si za 30 Kč koupí Šumavousí tolárky, které rozdělí na základě ochutnávky mezi soutěžící. Soutěž bude probíhat po celý den. Na závěr se vyhlásí výherce, který obdrží ocenění za nejlepší klobásu.

 

 

V kolik hodin je naplánováno vyhlášení a do kolika hodin mohou návštěvníci ochutnat klobásy?

 

Vyhlášení plánujeme kolem 14.00 a konec akce v 16.00 hodin.

 

 

Děkuji za informace a váš čas.

Lenka Doubková

 

   {jcomments off}