amalka

Je proč, a tak se rádi vracejí

sumava nove logo

O tom, co obnáší získávat a udržet klientelu, ví ředitel Wellness & Sport Hotelu Šumava v Amálině údolí v Kašperských Horách své. Za poměrně krátkou dobu svého působení (od r. 2011) tu Bc. Jaroslav Hranička stihl pěkně rozčeřit stojaté vody.

Z původně veřejnosti jen obtížně dostupného zařízení, které sloužilo převážně služebním účelům ministerstva vnitra, se pod jeho vedením stal moderní, veřejnosti otevřený a prosperující podnik.

 

O tom, že jeho snaha vedla a vede správným směrem svědčí i to, že ‘hotel v Amálce’ jak se tu místně říká, opakovaně vyhledávají k relaxaci, tréninkům a pobytům i naši špičkoví sportovci. Ráda se sem vrací Martina Sáblíková s Karolínou Erbanovou a reprezentační Nowis team Petra Nováka, sportovní soustředění tu tráví vrcholoví cyklisté, fotbalisté, házenkařky a kickboxeři s Mudroch teamem. V poslední době krásy šumavského údolí a především perfektní služby hotelu objevili i hokejisté – plzeňští indiáni Radek Matějovský a Tomáš Vlasák.

 

[000459] (2) [000462]  [000467]

 

„Přesvědčil jsem se opakovaně o tom, že až tak docela nezáleží na tom, jestli je pokoj velký nebo malý, ale v první řadě na tom, jaká atmosféra hosta přivítá. A tu dělají jen a jen lidé, tedy ochotný a vstřícný personál. V začátcích jsem narazil na zdánlivě nepřekonatelnou bariéru „ale tak jsme to nikdy nedělali“, „tady je to takhle zavedené“, nicméně postupně jsme se dostali i přes to. Samozřejmě, neobešlo se to bez personálních změn i změn v provozu samotném. Nebylo to jednoduché, ale teď už jsem si jistý, že se nám podařilo „najít společnou řeč“ ve prospěch celého provozu, který neustále vylepšujeme a zkvalitňujeme. A neskromně dodávám, že to potvrzují právě sami hosté. Ti kteří přijedou poprvé i ti, kteří se sem rádi vracejí, ať už pracovně třeba v rámci kongresové turistiky nebo při soukromých cestách s rodinami,“ usmívá se ředitel hotelu.

 

Jeden člověk ale na to nestačí. Perfektní souhra musí panovat v celém „týmu“. A to nejen na úrovni samotného jednoho provozu, ale v celém řetězci Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra, kam hotel v Amálině údolí patří.

 

„Rozhodně hledám oporu i v lidech kolem sebe. Spousta projektů vznikla a byla dotažená do konce díky společnému úsilí se šikovnou provozní Bc. Evou Korcovou. Díky ní se dá opravdu mluvit o „svěží“ image, kterou hotelu osobitým moderním přístupem vtiskla. Máme štěstí, pokud se to tak dá i v dnešní ryze tržní době říkat nahlas, že jsme kolem sebe soustředili lidi, kteří na sobě chtějí dále pracovat a zvyšovat si odbornou kvalifikaci, které práce baví, zajímá, přemýšlí o ní. A výsledky jsou pak pochopitelně vidět. Bezpochyby je naší velkou devizou nádherná šumavská příroda. V souladu s možnostmi, které nám tu dává, právě budujeme naši dlouhodobou strategii wellness & sport hotelu. Ono už když se řekne, že na Šumavu se jezdí za aktivním odpočinkem, tak já dodávám – ano, proto přijeďte k nám. Můžete tu být aktivní dle libosti, ať už přímo v hotelu, nebo v jeho blízkém okolí, dostatek kvalitního sportovního vyžití nabízí i nedaleká Sušice. Můžete odpočívat, relaxovat, nechat se hýčkat a obdivovat přírodu. Pro veškeré požadované aktivity máme převážně vlastní zázemí, případně jsme schopni flexibilně spolupracovat s okolními městy v rámci dalších možností“ upřesňuje Jaroslav Hranička.

 

Wellness & Sport Hotel Šumava na výborné úrovni spolupracuje s ředitelem Centra sportu MV Josefem Nechutným (na foto vlevo).

dsc 0285

 

Jeho zásluhou nás navštívili nejen Martina s Karolínou, ale i Martin Doktor a v současné době jednáme o možné spolupráci se Šárkou Záhrobskou, Miroslavou Knapkovou, Kateřinou Emmons, Jiřím Ježkem, Petrem Svobodou a Petrou Kvitovou,“ chválí si spolupráci Jaroslav Hranička.

 

Kolem sportu se tady točí hodně věcí. Ať už jmenované aktivity, fitness, pobytové sportovní balíčky atp. A jak to je s pocity osobností českého sportu, které sem zavítaly, doopravdy? Využili jsme příležitosti a hokejistů Radka Matějovského a Tomáše Vlasáka, kteří si v rámci své nedávné návštěvy v Sušici zatrénovali s malými hokejisty, jsme se zeptali přímo.

 

img 4460

 

Neodpustíme si „neočekávaný” úvod: Jezdíte na Šumavu a do Šumavy často? Máte tu přátele, nebo jsou to spíše náhodné návštěvy?

 

Tomáš Vlasák

„Na Šumavě samotné, v horách a kopcích, jsem zatím nechal více potu než přátel, sportovní soustředění tady jsou poměrně náročná. Tedy zatím svůj vztah k ní tak nějak hledám. Jsem rodák z Prahy, takže pochopitelně pro mě má Šumava své kouzlo, ale budu upřímný – v aktivním vrcholovém sportu není ani tolik času kolik bych si přál, abych ji mohl poznat jinak, než při tréninku nebo výjimečně na krátké návštěvě.“

 

Radek Matějovský

„Mám sice díky tomu, že jsem aktivní kariéru ve vrcholovém hokeji ukončil, o něco víc času než Tomáš, ale ani mě pracovní vytížení zatím nedovolí být tím klasickým turistou. Ovšem přiznávám, že mě pobyt v „Amálce“ docela naladil…“

 

Zastavme se na chvíli u vaší návštěvy v Sušici. Na tréninku s dětmi jste působili oba pohodově a vypadalo to, že vás to dost baví.

„Bavilo. Bereme tyhle akce jako zpestření pro nás, ale hlavně motivaci pro děti. Bylo skvělé vidět, jak moc se snaží, jak jsou dychtivé a chtějí se něco přiučit, chtějí se blýsknout tím co umějí. To že nás berou jako své, řekněme, vzory, nás samozřejmě těší moc. Protože jsme sportsmeni tělem i duší, a prošli jsme vším, od začátků na rybníku až po vyprodané haly mistráků, víme jak moc důležitá je motivace. Proto jezdíme na taková setkání rádi – když vidíme, že se trenéři a rodiče snaží podpořit zájmy svých dětí, tím spíš nám nejbližší hokejové zájmy, i my se rádi přidáme. Naše přítomnost je vlastně i poděkování jim samotným,“ shodují se oba.

 

Jak moc se podle vás liší dnešní děti a jejich přístup ke sportu od těch, které začínaly jako malé před dvaceti-třiceti lety?

„Děti jako takové se asi moc neliší. Dnes už jsou to rodiče, kteří jsou hodně ovlivnění dobou a kteří mají ve svých rukou i to, co jejich děti budou dělat. Není to jednoduché; jakýkoliv sport, který se má dělat pořádně, i když ne na vrcholové úrovni, je hodně časově a finančně náročný. Pak záleží na tom, kdo a jak moc může a je ochoten „obětovat“… A samozřejmě, nesmí chybět vztah – to nadšení, které se buduje od začátku. To schází, sport, zdá se, není v poslední době prioritou. Soupeří s počítači, internetem a rychlou dobou které se musí přizpůsobovat i děti. Ale určitě to není tak špatné, jen se hodnoty posunuly někam jinam. Samozřejmě také ne všichni mají možnosti které by si přáli, ale ty „mantinely“, které jsou například v rozdílném vybavení, technickém zázemí a možnostech jednotlivých klubů, ty vždycky byly a budou. I přesto může na malém kluzišti vyrůst velký hokejista.“

 

Kdy a jak jste začínali se sportem vy?

TV: „ Já hraju asi od 5 let a co si pamatuju, tak mě hokej bral ze všech sportů nejvíc. Mimo to mám vztah i k dalším, z těch pro mě mimosezónních u mě vede asi tenis a fotbal. Sportovního ducha podporuji i ve svých dětech – dvanáctiletá dcera se věnuje tenisu, hudbě a tanci a osmiletý syn je zatím (a doufám,  že mu to vydrží) zapáleným hokejistou.“

 

RM: „Já začínal taky někdy mezi čtvrtým a pátým rokem, z čistého nadšení, chuti a radosti. A troufám si říct, že mi to vydrželo hodně dlouho. I po ukončení aktivní kariéry se ale sportu snažím věnovat, spolu s rodinou. Jsme tím všichni „potrefení“, takže když můžeme, jedeme na kolech, dcera (5 let) je nadšená lyžařka, u syna (3 roky) se zatím nedá odhadnout, kam přesně se jeho zájmy obrátí, ale má všechny předpoklady pro to, aby to bylo také někam ke sportu…“

 

Co byste dělali, kdybyste si nevybrali hokej a čemu se věnujete, když máte „chvilku pro sebe“?
RM: „U mě je to už teď jasné. Prostě jsem si řekl, že je čas s vrcholovým hokejem skončit a pracovat na něčem jiném. V současnosti jsem manažerem staveb a jakkoli je moje práce zdánlivě vzdálená od sportu, něco důležitého jsem si z něj přece jen vzal. Ale jinak, baví mě motorky a dřív jsem si přál řídit autobus (to se mi občas alespoň na chvilku splnilo na různých sportovních výjezdech). A znovu jsem objevil kouzlo rybaření, kterému jsem se věnoval v dětských letech. Tak možná teď už dojde i na to objevování Šumavy v roli turisty,“ směje se.

 

TV: „Vzhledem k tomu, že doufám, že pokud mi to zdraví a kondice dovolí, budu vrcholový hokej ještě nějakou dobu hrát, tak zatím by bylo předčasné říkat, čemu bych se rád věnoval. Ale už jako dítě jsem chtěl být číšníkem. To asi nebudu, ale určitě bych rád zůstal u sportu i po skončení aktivní kariéry – třeba jako manažer nebo trenér.“

 

A teď zpět na Šumavu do Šumavy.

TV a RM: „Co k tomu víc říct? Přijeli jsme na pozvání našeho známého Jardy Hraničky – nejdřív do Sušice a pak do hotelu na večeři a krátký relax. I z toho mála co jsme zatím měli možnost poznat je ale vidět, jak moc se to tam „zvedlo“. Perfektní služby, výborná kuchyně, příjemný personál a veškeré zázemí, co si jen vymyslíte. To se, upřímně, u nás zase až tak moc často nevidí.“

 

RM: „Já jsem tam hned naplánoval prodloužený víkend s rodinou a musím říct, že jsem se rozhodně nezklamal. Určitě to zopakujeme.“

img 0464

 

 

 

Taková slova potěší a lepším doporučením než v novinách a médiích jsou mezi kamarády a známými. Jak se říká „lidi si poví…“ Poslední otázka patří opět Bc. Jaroslavu Hraničkovi: Máte připravené na letošní rok nějaké novinky? Překvapení pro své hosty?

 

„Novinek bylo v poslední době hodně a teď bychom je rádi začali naplno využívat. Dobíhaly některé úpravy, vylepšení interiérů. Získali jsme Certifikát vybrané provozovny Plzeňského Prazdroje. Určitě je třeba poděkovat i našemu zřizovateli, který vidí dobré výsledky a díky tomu nebrání inovacím. Teď se soustředíme na nabídku pro celé rodiny. Už loni, a podle zájmu klientů to tak bude letos v ještě větší míře, se do popředí zájmu dostávaly aktivní pobyty s dětmi. Připravili jsme všechny možné varianty, na které jsme dostávali podněty a které jsou v našich silách zrealizovat na výbornou. Pochopitelně dosavadní nastavený standard služeb chceme udržet a zvyšovat, ať už jde o zdravou a poctivou kuchyni, samotné ubytování nebo doplňkové aktivity. Nespoléháme se na to, že hosté „přijdou“ za námi. Naopak – my jim jdeme rádi vstříc. Aktuální nabídku najdou na našich webových stránkách, o které se výborně stará naše provozní Bc. Eva Korcová a díky její práci se objevujeme na předních místech v internetových vyhledávačích. Kdykoli se tedy mohou potencionální zájemci kdykoli se mohou přijet podívat a přesvědčit, že Wellnes & Sport Hotel Šumava je pro ně tím pravým místem na odpočinek, aktivní trávení volného času i pobyt s dětmi nebo přáteli,“ uzavírá ředitel hotelu.

(PR)

Co všechno je pro vás připraveno a čím vším vás bude Welness & Sport hotel Šumava v Amálině údolí pod Kašperskými Horami rozmazlovat? Podívejte se a vyberte si. Zkusit to můžete třeba hned …

 

Licence Creative Commons
Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Nevyužívejte dílo komerčně-Zachovejte licenci 3.0 Česko