Fitness a zázračný přístroj

FITNESS – SAUNA – SOLÁRIUM

 

 

 

 

To vše najdete pod jednou střechou. K tomu na Vás čeká restaurace a kavárna.

 

My jsme se ale zaměřili na fitness, kde je nyní horkou novinkou přístroj VACU FIT ACTIV.

Co je to za přístroj a k čemu se používá, nám prozradila majitelka Michaela Sochová.

 

 

VACU FIT ACTIV je podtlaková technologie, působící v hermeticky uzavřené skořepině, díky které se zvyšuje spalování tukové tkáně v oblasti pasu, břicha, stehen a hýždí. Klientka má na sobě obléknutou neoprénovou sukýnku a při tréninku je uzavřena v podtlakové komoře. Cvičení je formou pružné a plynulé chůze, která nezatěžuje páteř a klouby. Tímto nejpřirozenějším pohybem se nepoškozují vazy ani klouby. Aktivní chůze se provádí na běžeckém pásu a řízený podtlak ve vaukovém systému podporuje prokrvení pokožky a stimulaci lymfatického systému odpovědného za odstraňování nadbytečných tekutin a produktů látkové přeměny.

 

 

 

Je tento druh cvičení účinnější než běžné posílování v posilovně?

 

Dané je to, že čtyřkrát rychleji eliminuje celulitidu, sníží objem tělesného tuku, urychlí metabolismus, zredukuje tělesnou váhu a vymodeluje krásné křivky. Člověk se dostane do formy a to bez jo-jo efektu.

 

 

Jak často musím cvičit na tomto přístroji, abych dosáhla kýženého efektu?

 

První dva až tři týdny terapie doporučujeme využít přístroj 3 x po 30 minutách, což je délka jedné terapie, pro

maximální nastartování látkové přeměny. Poté by přestávky mezi tréninky neměly být delší než dva dny. Cvičení sice trvá pouze 30 minut, ale je plně dostačující, protože ve Vacu Fit – v podtlaku, se tato doba zkrátí až o třetinu. Výsledky jsou viditelné již po 10 ozdravných terapiích Vacu Fit. Nejefektivnější výsledky terapie jsou však po 20 návštěvách 3 x týdně po dobu 6 týdnů.

Při pravidelné Vacu Fit terapii dochází k průměrnému úbytku tukové tkáně o 1 až 1,5 konfekčního čísla za měsíc, tj. 5-7 cm v obvodu nejkritičtější tělesné míry.

 

 

Existují kontraindikace? Kdo všechno si tento luxus nemůže dovolit?

 

Rozhodně těhotné ženy nesmí cvičit na tomto přístroji. Během cvičení dochází k silnému prokrvení pánevního dna a v krajním případě by mohlo dojít až k potratu!

Dále při povrchovém nebo hloubkovém zánětu žil na dolních končetinách, při nádorovém onemocnění, trombóze, epilepsii. Dále pak po onemocnění štítné žlázy, srdečním infarktu, mozkové cévní příhodě, lymfedému dolních končetin, jakékoliv nedostatečnosti jaterní, ledvinové a srdeční, zánětlivém onemocnění, nedoléčené cukrovce, hemeroidech, vysokém krevním tlaku. Terapii nemohou podstoupit osoby, které v sobě mají kovové implantáty či kardiostimulátor.

 

 

Pokud nemohu využít služeb přístroje Vacu fit, ve fitness je určitě i řada dalších přístrojů. Můžete nám povědět jaké a k čemu slouží?

 

Klasické fitness centrum je vybaveno převážně stroji KWK. Je rozdělo na čtyři zóny, podle potřeb a požadavků klienta. Je to kardio zóna, fitness zóna, klidová zóna a welness.

 

Kardio zóna nabízí 2 ks běhacích pásů, stepper, 2 ks rotopedů, 2 ks spinning kol, epileptický trenažer a veslovací trenažer.

 

 

 

 

Ve fitness zóně jsou k dispozici jednoručky, bench press, hacken dřep, peck-deck, scotova lavice, protisměrné kladky, břicho, hyperextenze, klec na dřepy, lavice na bench, multipress, horní a spodní kladka, předkování, abdukce, addukce, hrazda, bradla a multipress.

 

 

 

Klidová zóna je odpočinková. Jsou v ní velké míče, balanční podložky a jiné.

Samostatnou zónou je finská sauna pro 4-5 osob a solárium Ergoline.

 

 

Otevírací doba je od pondělí do pátku od 9 – 19.30 hodin, v sobotu a neděli od 15 – 19.30 hodin. Rezervace Vacu fit, solária a sauny jsou možné na telefonu 777 177 187 v otevírací době fitness.

 

Pokud někdo fitness ještě nenavštívil a měl by zájem začít chodit cvičit, jak má postupovat a co si má přinést na první návštěvu?

 

Určitě je to možné. V současné době nabízíme rozjezdový dvouměsíční kurz, ve kterém mají klienti volný vstup do fitness a k tomu mají k dispozici trenéra, který se jim plně věnuje. Seznámí je s tím, jak používat stroje a jak cvičit. Sestavení idividuálního cvičebního plánu je samozřejmostí, kdo má zájem, je zde možnost sestavení jídelníčku.

Dále nabízíme skupinové lekce, kde je vedení trenérem samozřejmostí. Velmi oblíbené jsou hodiny TRX, kde se velmi rychle dostanete do kondice! Pro ty, kteří rádi cvičí při hudbě je nej ZUMBA, těžší hodina je bezesporu STEPAEROBIC a jestli rádi skáčete, neváhejte navštívit trampolínky.

Těší se na Vás kolektiv Fitness „MOVE TO LIVE“.  

 

Děkuji za rozhovor a doplňující informace. 

Lenka Doubková

 

 

 

http://www.mis-mas.cz/