nazor

NÁZOR K. Beránka: Správný čas

 

Situace v našem městě ohledně bezpečnosti se dostala do stádia, alespoň podle tisku, velmi výbušného. Nápad, jak využít prostory v bývalém hotelu Vltava, považuji za velmi špatný. Nemohu pochopit, proč se problémy s jistou skupinou našich spoluobčanů mají zatahovat do našeho města.

Teď si myslím, že je ten správný čas začít se ptát chytrých hlav, kdo způsobil, že díky vypečeným zákonům lze zcela legálně tahat peníze z kapes daňových poplatníků. Je před volbami, určitě nezapomenou přijet k nám do města všichni slibovači lepších zítřků. Budou mezi nimi určitě také bývalí zákonodárci, kteří patrně vytrženi z každodenní reality takový zákon patřičně populisticky upravili. Zde vidím hlavní příčinu současných problémů. Jasnou odpověď ale nečekejme. Výmluvy nebo odvádění pozornosti od jasné otázky je jejich hlavním uměním. Pokud se majitel hotelu Vltava rozhodl pronajmout svůj hotel, je to jeho právo, které opravdu nikdo nemůže zpochybňovat. Chce si to jen přečíst naší Ústavu. Pokud chtějí občané, aby se nemohlo takto plýtvat s jejich penězi, mají jedinečnou možnost to vše povyprávět na předvolebních shromážděních. Azylové domy by podle mého názoru měly provozovat a řídit neziskové organizace, jako je Charita, Armáda spásy aj. V žádném případě by ale neměly mít možnost tuto činnost provádět agentury, které si z toho byznysu udělaly zlatý důl a při diskuzi s vámi si z vás dělají legraci.

 

Nezávidím vedení města ani trochu, že se snaží bojovat s větrnými mlýny našeho zákonodárství. Řeší problém, který nezpůsobili a který nemá žádný uspokojivý konec. Vždyť nikomu z nás by se nelíbilo, aby nám někdo nařizoval nebo zakazoval, co máme nebo nemáme dělat se svým soukromým majetkem. Nebo už naplno vypukla předvolební kampaň a je třeba shánět potřebné body u voličů?

Adresáti řešení problému přijedou každým dnem a na ně je třeba se obrátit.

Karel Beránek