Tři krajští přeborníci v biatlonu

Letní biatlonisté z Vimperka mají tři krajské přeborníky

 

 

V sobotu 7. května se v jihočeském Starém Městě pod Landštejnem běžel krajský přebor v letním biatlonu a zároveň oblastní závod Českého poháru v letním biatlonu. Na programu byl dopolední vytrvalostní závod jednotlivců, odpoledne pak štafety smíšených družstev. Vimperský Fischer Ski klub Šumava vyslal do bojů o tituly stále se rozšiřující biatlonovou členskou základu. Ve „Staráči“, jak biatlonisté přezdívají Staré Město pod Landštejnem, za Vimperk závodilo jak ze vzduchovek střílející žactvo, tak malorážkový dorost. A vimperkákům se vedlo opravdu dobře. Žactvo si odváží tři tituly krajského přeborníka, dorost pak druhé a třetí místo.

 

 

 

 

 

 

Výborně si vedla Barbora Weissová v biatlonových přípravkách, která s bezchybnou střelbou vybojovala zlato. Skvělý výkon jak běžecky tak střelecky předvedl Filip Doubek, který stejně jako Barbora vybojoval krajského přeborníka. Třetím krajským přeborníkem z Vimperka se stal mladší žák Petr Štěrba. .

 

 

 

 

 

V dorostu se blýskli kluci v kategorii dorostu A. Zejména díky velmi dobré střelbě se na druhém místě umístil Ondřej Mánek. Třetí pak byl jeho kolega Jakub Švejda, který zase naopak podal vynikající výkon v běhu.

 

 

 

 

 

 

Letní biatlon je spojení běhu a střelby. Na rozdíl od zimy ani dorost ani dospělí nenosí zbraně na trati na zádech, běží se bez nich. Na záda si je závodníci berou ze stojanů až těsně před střelbou. „Pořád se potvrzuje, že biatlon je spojení dvou sportů, kde se nemůže prosadit čistý běžec, nebo čistý střelec. Závodníci musí dobře zvládat obě disciplíny a jsem ráda, že se nám dařilo“, uzavřela Eva Daverná, trenérka vimperského biatlonu.

 

 

 

 

Fota: Jiří Mánek, st.  

 

 

(red)

 

 

 

{gallery}vimperk/2016/05_kveten/biatlon/{/gallery}

 

 

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

 {jcomments off}