Kluci z vimperského Šumavanu se v Německu neztratili

Kluci z vimperského Šumavanu se v Německu neztratili

 

     O víkendu 14. – 15. května 2016 proběhl v německém Leverkusenu mezinárodní fotbalový turnaj kategorie U10 tedy ročníků 2006, kterého se zúčastnili i dva hráči vimperského Šumavanu a to konkrétně Miroslav Podroužek a Jaroslav Uhlík. Hráli za repre tým České Republiky. Turnaje se zúčastnilo celkem 120 týmů z celé Evropy a jeden tým z korejského Soulu. Mezi největší účastníky patřil FC Bayern Munchen, Juventus Turín, Deportivo La Coruna, Spartak Moskva, FC Barcelona, FC Liverpoll a daší evropští fotbaloví giganti.

 

 

Miroslav Podroužek

DSC 0008

 

    Kluci měli to štěstí, že se v základní skupině utkali s pozdějším vítězem celého turnaje, kterým byl FSV Mainz 05. V tomto zápase prohráli 5:1, kdy nechytli začátek utkání. Ovšem také se jim podařilo porazit čerstvého mistra nizozemské ligy PSV Eindhoven 3:1. Super zážitky byly zápasy o umístění, kdy kluci hráli proti anglickému FC Liverpoolu a FC Barceloně, která má v Nizozemí fotbalovou školu. Dalším velkým žážitkem byl oběd s hráči a trenéry anglické Chelsea.

 

Jaroslav Uhlík

DSC 0029

 

 

Výsledky ve skupině

ČR – SV Olympiadorf Munchen 3:1 (1xPodroužek)

ČR – FSV Mainz 05 1:5

ČR – SC Neheim 0:1

ČR – PSV Eindhoven 3:1 (1xUhlík)

ČR – SSV Vingst 4:0 (2xUhlík, 1xPodroužek)

 

Skupina o umístění

ČR – Ružinov Bratislava 1:3 (1xPodroužek)

ČR – VFB Solingen 1:0

ČR – FC Schott Mainz 2:1

ČR – FC Kirchheim 0:0

ČR – FC Liverpool 1:4

ČR – FC Barcelona 1:2 (1xUhlík)

 

Celkovým vítězem tohoto obrovského mezinárodního turnaje se tedy stal německý FSV Mainz 05, který ve finále porazil Borusii Dortmund. Naši dva malí reprezentanti se na turnaji vůbec neztratili a odnesli si velký zážitek a spoustu nových fotbalových zkušeností, které jistě uplatní v jejich dalším fotbalovém životě.