Čkyně hostila česko-bavorský pohár na horských kolech

Čkyně hostila česko-bavorský pohár na horských kolech

 

 

Poslední květnovou neděli Čkyně opět ožila závodním duchem. Místní sportovní oddíl Outdoor Kids tam připravil další ze sportovních akcí, které jsou již tradičním tahákem pro stovky sportovních fanoušků. Tentokrát to byl třetí díl letošního seriálu jihočesko bavorských závodů na horských kolech.

 

 

 

Ve Čkyni se o víkendu závodilo celkem v 19 kategoriích. Závodní atmosféru si užili nejmenší benjamínci na odrážedlech, žactvo, dorost i elitní jezdci. Tradičně náročné tratě, kde nechybí brod potoka, nebezpečné sjezdy, prudká a náročná stoupání, ale i přehledné úseky na čkyňských loukách letos přilákaly téměř 150 závodníků, dvacet z nich bylo z Bavorska. Závodilo se na třech okruzích 600, 1400 a 3000 metrů. Nejdelší a také nejnáročnější okruh s převýšením téměř 100 metrů absolvovali muži Elite celkem 7x.

 

 

 

 

Benjamínci na odrážedlech absolvovali za vydatného povzbuzování rodičů i prarodičů 250 metrovou trať. Sportovní nedělní událost korunovalo krásné počasí a tak mohli být organizátoři z malého čkyňského oddílu spokojení.

 

 

Výsledky ZDE: http://sportsoft.cz/OfficialResults/2016/20160529_sumpohar_ckyne.pdf?201605.29.04.35  

 

 

Jiří Mánek

Foto: Zdeněk Formánek

 

 

 

{gallery}vimperk/2016/fotky_zdenek_formanek/kveten/ckyne_horska_kola/{/gallery}

 

 

 

 

 

Rádi byste přidali svůj názor? Zašlete jej na info@sumava.eu

 

{jcomments off}