HC VIMPERK SI PŘIPSAL PRVNÍ VÝHRU

VIMPERK SI PŘIPSAL PRVNÍ VÝHRU DÍKY VÍTĚZSTVÍ NAD NOVÁČKEM

3. kolo KLM

neděle 9.10.2016 17:00 – ZS Vimperk

HC Vimperk – SK Telč 7:2 (1:1,1:1,5:0)

Góly a nahrávky: 11. O. Předota (Fuka), 32. M. Janda (R. Sitter), 49. Jan Bárta (Vítovec), 51. M. Janda (Paule, Tupý), 52. Jiří Lang (R. Sitter), 58. Paule (M. Janda), 60. Samohejl (M. Janda) – 8. Bína (Prokop, Kotrba), 39. Kret (Sokolík, Smejkal)

Rozhodčí: Pexa – Smrž, Zelenka

Vyloučení: 11:6, navíc J. Předota (Vimperk), Prášek (Telč) oba 10 minut

Využití: 2:1; V oslabení: 1:0

Diváků: 300

 

HC Vimperk: Pixa – Tupý, R. Sitter, O. Předota, Horejš, Vítovec, J. Předota – Samohejl, M. Janda, Paule, Hail, Fuka, J. Sitter, Krejsa (31. Jan Bárta), Jiří Lang, P. Novotný.

Trenér Pavel Předota.

 

 

SK Telč: A. Havlík – T. Havlík, R. Čermák, J. Šťastný, Taras, Prokop, Prokeš – Smejkal, Sokolík, Kret, Šalanda, Kubát, Jakub Prášek, Bína, Kotrba, Martinů.

Trenéři František Čermák.

 

Ve druhém domácím utkání sezóny přivítali hokejisté HC Vimperk dalšího nováčka Krajské hokejové ligy, tentokrát mužstvo SK Telč. Celek z Vysočiny v minulém kole slavil vítězství nad Hlubokou, zatímco vimperští na body v prvních dvou utkáních nedosáhli. Prognózy o tom, že je Telč nepříjemný a dobře bruslící soupeř, se potvrdili hned v úvodu zápasu. Právě dobrým bruslením si hosté vytvořili mírnou převahu, kterou v 8. minutě proměnili ve vedoucí branku. I poté hokejisté Telče pokračovali v aktivní hře a zaměstnávali brankáře Pixu. V 11. minutě domácím vyrovnali, po nahrávce Fuky se prosadil Ondřej Předota a nerozhodný stav 1:1 vydržel až do konce první třetiny.

 

Na další branku se čekalo až do 32. minuty, kdy domácí Janda využil přesilovou hru (asistence R. Sitter) – 2:1. Vzápětí mohli domácí své vedení zvýšit, ale Paule gólmana hostí nepřekonal. A tak hosté ve 39. minutě rovněž v přesilové hře při vyloučení J. Předoty vyrovnali na 2:2.

 

Ve třetím dějství se děli věci, které nejspíš ani sami domácí nečekali. Vedení vimperským nejprve vrátil Jan Bárta, když ve 44. minutě tečoval střelu Vítovce – 3:2. Hosty pak definitivně zlomili dvě slepené branky Jandy a Langa z 51. a 52. minuty. Navíc jim vimperští na dlouhou cestu domů přidali v závěru ještě dvě branky (skórovali Paule a Samohejl) a uzavřeli střelecký účet zápasu na konečných 7:2 pro domácí. Výsledek je pro Telč, která se ve Vimperku prezentovala sympatickým výkonem, možná až příliš krutý. Domácí však díky skvělému obratu ve třetí třetině získali do tabulky tři důležité body. Příští utkání sehrají vimperští opět na domácím ledě.

 

V neděli 16. října od 17 hodin přivítají posílený Český Krumlov, který po třech kolech vede tabulku Krajské ligy. 

 

   {gallery}vimperk/2016/fotky_zdenek_formanek/rijen/hokej_muzi_vimperk_telc{/gallery}  {jcomments off}